Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

VĒRTS APMEKLĒT: Pasaules džeza standarti jaunā stāstā

OTRĀ. Interpretācijas ir dziedātājas Ievas Kerēvicas otrā solo programma. Lai arī sākusi spert pirmos soļus pretī arī populārajai mūzikai, džezs līdz šim bijis vismīļākais viņas sirdij © Publicitātes foto

Rītvakar pulksten 19 mūzikas namā Daile gaidāma dziedātājas Ievas Kerēvicas jaunā solo programma Interpretācijas – populāras un šķietami ierastas melodijas ietērptas džeza noskaņā profesionālu džeza mākslinieku izpildījumā.

«Mūzika ir neizsmeļams un ārkārtīgi iedvesmojošs resurss. Kopdarbā ar brīnišķīgiem mūziķiem esam nonākuši pie mums ļoti tuvu skaņdarbu izlases un esam atļāvušies, pamatojoties uz savu muzikālo pieredzi un iedvesmu, paspēlēties ar šīm dziesmām un rast jaunus stāstus,» saka dziedātāja Ieva Kerēvica, piebilstot, ka pasaules džeza standarti, kuri māksliniekus pavadījuši viņu profesionālajās gaitās, būs atpazīstami jebkuram klausītājam, kā arī pārsteigs ar jaunu stāstu un svaigu skanējumu.

Interpretācijas ir Ievas Kerēvicas otrā solo programma, kurā viņa apvienojusi Latvijā atzītus mūziķus - Madaru Kalniņu (taustiņinstrumenti), Norbertu Skrauci (basģitāra, kontrabass) un Arti Orubu (sitaminstrumenti).

Koncerta pirmajā daļā varēs dzirdēt vairākus pirmatskaņojumus - oriģināldziesmas, kuru autors ir Madars Kalniņš, bet otrajā daļā skanēs pasaulē pazīstamas populārās mūzikas melodijas, latviešu mūzikas pērles un džeza mūzikas standarti. Koncertā skanēs arī Ievas Kerēvicas pirmais singls Esi man klāt, kā arī dziesmas Klusi interpretācija.

26. novembrī pulksten 15 Ievas Kerēvicas Interpretācijas būs dzirdamas arī Lūznavas muižā.