RECENZIJA: Who Are You ''Graham’s Number''

© Publicitātes foto

Pārlapojot pašmāju mūzikas ziņu jaunumus, pirms kāda laika portālā alternative.lv apskatnieks uzdūrās vēstij, ka savu debijas albumu izdevusi alternatīvā roka grupa "Who Are You". Kas tā tāda? Izrādās, ka mūsējā.

Nekādu plašāku informāciju par viņiem gan neizdevās gūt, vien to, ka grupa ir no Rīgas, tās sastāvā ir Valērijs Černejs (ģitāra, vokāls), Matīss Gūtmanis (ģitāra), Oskars Bahmanis (basģitāra) un Nauris Babris (bungas). Albums ierakstīts Tukuma Kultūras nama ierakstu studijā. Par saviem iedvesmas avotiem mūziķi min tādas grupas kā “Led Zeppelin”, “Nirvana”, “Red Hot Chili Peppers”, “Oasis”, “The White Stripes”, “The Mars Volta”, “Yeah Yeah Yeahs” u.tml. "Albuma pamatelementi ir skaļas bungas, nepieradinātas ģitāras, virtuozs bass un eksperimentāli efekti. Piezemētākajās kompozīcijās priekšplānā izvirzās čells un akustiskās ģitāras. Skanējums aptver plašu diapazonu no skaļa un trokšņaina līdz apcerīgam un siltam," savu debijas albumu raksturo "Who Are You".

PAR. Patīkams svaigums, kaut kas no postgrandža apcirkņiem. Dažkārt sanācis interesants “grunge” minimālisms “Nirvana” stilā (dziesma “My Guitar”), dažkārt kaut kas no “Puddle Of Mudd” (piemēram, “Relativity Of A Starry Sky”vai “Flux”), bet kopumā - ļoti labs un klausāms darbs. Lai arī šāda stila mūzika it kā nekādus eksperimentus neprasa, "Who Are You" izmantojuši taustiņus un stīgas, kas atsevišķos gabalos attaisnojies (“Without A Colour”).

PRET. “Noturēt buru” visu desmit albumā iekļauto dziesmu garumā mūziķiem tomēr nav izdevies - no vairākiem gabaliem dveš nožēlas nopūtu izvilinošs primitīvisms. Arī lēnie gabali nav sanākuši. Ir, uz ko tiekties.

Sandris Vanzovičs