Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Lapčenoks savu 70. dzimšanas dienu svin visa gada garumā

© F64

Teju 50 gadus veltījis latviešu estrādei, vairāku paaudžu klausītāju mīlētais dziedātājs Viktors Lapčenoks var atļauties savu 70. dzimšanas dienu, kas bija 16. janvārī, svinēt visa gada garumā. Un tā viņš arī dara – gada sākumā nodziedājis četrus pilnībā izpārdotus koncertus Rēzeknē, Cēsīs, Rīgā un Liepājā, dziedātājs vasarā ir atpūties, lai atkal satiktos ar saviem klausītājiem vēl sešās Latvijas pilsētās.

Dzimšanas dienas svinības nebūtu pilnvērtīgas, ja nebūtu koncerta arī Jūrmalā, uz Dzintaru koncertzāles skatuves, kur septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados notika daudzi pilnībā izpārdoti Viktora Lapčenoka un Noras Bumbieres koncerti - gan ar Rīgas estrādes orķestri (REO), gan Modo. Arī 2007. gadā dziedātājs savus 60 gadus svinēja Dzintaru koncertzālē.

«Galvenais, ko gribētu akcentēt, ka šie koncerti nebūs saīsināti vai sastāva ziņā samazināti - tie būs pilnā sastāvā un tieši tādi paši, kādi bija gada sākumā,» uzsver Viktors Lapčenoks. Un tas nozīmē, ka viņa 70. jubilejas koncertos, kas šoruden gaidāmi Jūrmalā (svētdien, 10. septembrī, pulksten 19), Kuldīgā (8. oktobrī), Valmierā (15. oktobrī), Madonā (22. oktobrī), Jelgavā (29. oktobrī) un Krustpilī (5. novembrī), tiks izpildītas tikai skaistākās latviešu estrādes zelta fonda dziesmas un koncertos piedalīsies arī viesi - dziedātāji Aija Vītoliņa, Elīna Čampere un Laima Miltiņa. Par instrumentālo skanējumu rūpēsies Mārcis Auziņš (ģitāra), Raimonds Macats, Juris Kristons (taustiņinstrumenti), Oskars Sproģis (basģitāra) un Artis Orubs (sitamie instrumenti). Īpašais viesis - Raimonds Pauls. «Ja nevaru parādīt cilvēkiem kaut ko jaunu, labāk dziedu jau pārbaudītas dziesmas,» saka Viktors Lapčenoks, piebilstot, ka nevar gan apsolīt Maestro klātbūtni visos rudens koncertos. Bet, ja vien viņam būs iespēja piedalīties, viņš noteikti būs.

«Programma ir izveidojusies diezgan liriska, tā prasa attiecīgu atmosfēru, un tai nepiestāv vasaras brīvdabas skatuves. Tāpēc vasarā paņēmām pauzi,» dziedātājs paskaidro, piebilstot, ka šo lirisko noskaņu viņš centīsies radīt arī savos rudens koncertos. Turklāt viņš ar prieku dosies uz tikšanos ar saviem klausītājiem vēl sešās pilsētās, jo patiesi tic, ka viņu tur tiešām gaida. «Man nekad nav bijusi zvaigžņu slimība, un es nekad neesmu sevi uzskatījis par zvaigzni. Es vienkārši dziedu, cilvēkiem patīk, un tas mani apmierina,» viņš saka. «Es lieliski apzinos, ka biļešu cenas uz šiem koncertiem būs zemākas, arī kultūras namu zāles ir mazākas, kas mums, mūziķiem, attiecīgi nozīmē mazāku peļņu, bet, neskatoties uz to, mēs, viss kolektīvs, nolēmām, ka gribam doties pie saviem klausītājiem arī citviet Latvijā. Un, lai arī šīs programmas ieraksts ir jau rādīts televīzijā, mēs gribam to piedāvāt izbaudīt dzīvajā. Jo jubilejas koncerts ir jubilejas koncerts, tam ir pavisam īpaša noskaņa,» uzskata klausītāju mīlētais estrādes mākslinieks.

Vasaru viņš, kā pats saka, pavadījis jau gadiem ierastā darba režīmā, piedaloties lielākos un mazākos pasākumos, tostarp Rīgas pilsētas svētkos un koncertos Bigbank Latvijas pērles Jūrmalā. «Pēc ilgāka pārtraukuma ir atkal sanākusi kopā grupa Inversija, ar ko savulaik aktīvi koncertējām. Jau esam nospēlējuši kādus četrus koncertus, gan skatītājiem, gan pašiem patīk. Jā, ir baigi forši satikt vecos čomus, šis kolektīvs reiz mums bija ļoti foršs, tāpēc domāju, ka pabraukāsim ar koncertiem vēl,» piebilst Viktors Lapčenoks.