RECENZIJA: Take That ''Wonderland''

© Publicitātes foto

Par puišu supergrupu “Take That” laikam neko nebūs dzirdējuši vien tie, kas mucā auguši un pa spundi baroti, vai arī tādi, kas izdzirdot vārdu “popmūzika”, prasa, ar ko to ēd. 90. gadu sākumā šis “boisbends” dominēja komercmūzikas aprindās, pārdodot miljoniem albumu un savācot balvu grēdas.

Taču 1996. gadā treknie gadi beidzās un “Take That” pajuka, paliekot bez sava lielākā un skandalozākā spīdekļa Robija Viljamsa, kurš šobrīd veiksmīgi darbojas solokarjerā. 2005. gadā grupa atjaunojās, bet šobrīd tās sastāvā ir tikai trīs - Gerijs Bārlovs, Hovards Donalds un Marks Ouens. Arī viņi “pēcviljamsa” ērā bija mēģinājuši kaut ko veikt individuāli, diez kas labs no tā nebija sanācis, bet ēst taču gribas - gan mūziķiem, gan producentiem, gan ierakstu kompāniju bosiem... Tā nu reanimējās “Take That”. Pašlaik šī grupa savā kontā var ierakstīt astoņus studijas albumus, turklāt, kas dīvainākais, arī jaunā modeļa “Take That” klausītājiem iet pie sirds gluži labi - kopš atjaunošanās četri studijas ripuļi Britu salās bijuši Nr.1, savukārt “Wonderland” šajā prestižajā topā izvietojies otrajā pozīcijā. Līdera lomu dziedāšanā uzņēmies Bārlovs, trijās dziesmās to dara Ouens, bet Donaldam lielākoties atvēlēta fona vokālista loma. Kopumā te ir 15 dziesmas, kas tapušas ar dažnedažādu varenu producentu gādību.

PAR. Pēc pirmo dziesmu noklausīšanās šķiet, ka “Wonderland” būs pārliecinoši štruntīgākais, lai neteiktu skarbāk, šogad dzirdētais albums, taču tad nāk dziesma Nr.4 “Lucky Stars” un viss sagriežas kājām gaisā - enerģiski popsīgi dejojams gabals, kas 90. gadu otrajā pusē iederētos jebkurā diskotēkā. Ļoti laba dziesma ir arī “And The Band Plays”, tāpat “Superstar” ar efektīgo kulmināciju tās noslēgumā un balādiskā “Hope”. Nudien - albumam nav ne vainas!

PRET. Kāpēc kā pirmās trīs dziesmas albumā ietūcītas jēlās “Wonderland”, “Giants” un “New Day” - nav ne jausmas. Tiesa, noslēgumā arī ir vairākas saldi šķebinošas dziesmeles. Ko padarīsi, tāda nu ir komercmūzika. Nekā vērtīga.

Sandris Vanzovičs

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.