RECENZIJA: Rise Against "Wolves"

© Publicitātes foto

Provokatīvs grupas nosaukums – ar pirmo acs uzmetienu šķiet, ka kaut ko jaunu izdevusi grupa “Rage Against The Machine”… “Rise Against” ir četru amerikāņu izveidota melodiskā hārdkora un poppanka apvienība no Čikāgas, kas pastāv no 1999. gada.

No sākotnējā sastāva ierindā joprojām ir vokālists/ritma ģitārists Toms Makilrāts un basists Džo Prinsips, tikai ar gada nobīdi grupā iekļāvies arī bundzinieks Brendons Bārnss, savukārt ar soloģitāristiem gan “Rise Against” bijusi neraža daudzu gadu garumā - nomainīti četri, līdz pirms desmit gadiem izvēle kritusi uz Zaka Bleira kandidatūru. “Rise Against” kontā ir astoņi studijas albumi, no kuriem komerciāli veiksmīgākie bijuši iepriekšējie trīs - “Appeal To Reason” (2008), “Endgame” (2011) un “The Black Market” (2014) visi pabijuši Amerikas Top 3. Par “Wolves” - tas štatos iekļuvis topa desmitniekā, žurnāla “Metal Hammer” vērtējumā saņēmis trīsarpus zvaigznes no piecām, savukārt “Metacritic” rangā - 76 punktus no 100. Tas nav nekas sensacionāli veiksmīgs, bet nav arī slikti - uz trijnieciņu ar plusu vai arī četrinieku ar mīnusu. Dziesmu tematikai lielākoties ir politiska ievirze. Albuma producents ir Niks Raskalineks, kura aizgādībā tapuši arī “Deftones”, “Mastodon”, “Korn”, “Evanescence”, “Bush”, “Stone Sour”, “Trivium” un citu pazīstamu komandu albumi. Ieraksts veikts Nešvilā, jo mūziķi vēlējušies izrauties no komforta zonas, kas neizbēgami rastos, ja viņi sēdētu studijā kaut kur dzimtajā Čikāgā.

PAR. Ar šāda stila mūziku ir kā ar Eirovīziju - vai nu kaut kas iebliež pa galvu jau ar pirmajām taktīm un pirmo dziesmas noklausīšanās reizi, vai arī konkrētais produkts metams atkritumu urnā, jo diez vai vairākkārtēja tā noklausīšanās kaut ko mainīs. “Rise Against” gadījumā - iebliež un pamatīgi. No šī albuma par ļoti veiksmīgām ir atzīstamas trīs dziesmas (no 11) - “House On Fire”, “Welcome To Breakdown” un “How Many Walls”, tuvu šādam vērtējumam ir arī “Bullshit”. Ar to ir pietiekami, lai šo disku gratulētu kā izdevušos.

PRET. Diezgan vienveidīgi, bet brīžiem pat garlaicīgi. Piemēram, tādu dziesmu kā “Mourning In Amerika” varēja mierīgu sirdi atstāt ārpus šī ripuļa. Šādā stilā spēlējošu grupu štatos ir pārpārēm, bet “Rise Against” nepiedāvā neko tik izcilu, lai nokļūtu šīs čupas līderpozīcijās.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.