Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

"Jumpravas" Aigari vārdadienu svinēs Dzintaru koncertzālē

JUMPRAVA. «Tam nav nekāda loģiska izskaidrojuma, kāpēc mūsu gadagājumā ir tik daudz Aigaru, kāpēc mammas un tēti lika bērniem tieši šo vārdu,» saka mūziķis Aigars Krēsla. Viņa grupas biedri Aigars Grāvers, Aigars Grauba un arī Ainārs Ašmanis 31. augustu, Aigaru dienu, jau tradicionāli svinēs uz Dzintaru koncertzāles skatuves Jūrmalā © Publicitātes foto

Tā kā Jumpravā trīs no četriem dalībniekiem ir Aigari, 31. augustā, Aigaru dienā, pulksten 20 grupas karogs plīvos Dzintaru koncertzālē Jūrmalā. Ar koncertprogrammu Pa vējam reizē tiks atzīmēta arī grupas 33 gadu pastāvēšanas jubileja.

Divās koncerta daļās būs dzirdamas grupas labākās un sen aizmirstās dziesmas, ko kopā ar Jumpravu izpildīs tādi viesmākslinieki kā Crazy Dolls un Gain Fast. Gaidāma arī ekskluzīva 90. gadu kulta grupas Nejautā atgriešanās. Programmā būs arī populāras, bet līdz šim koncertos neatskaņotas dziesmas.

Tāpat ceturtdien Dzintaru koncertzālē pirmo reizi būs pieejams arī grupas nule kā izdotais 30. jubilejas koncerta Blu-ray un DVD ieraksts no Palladium koncertzāles. Bet mūziķis Aigars Krēsla Jumpravas fanus pārsteigs ar savām gleznām - Dzintaru koncertzālē būs apskatāma viņa šogad radīto gleznu personālizstāde.

«Nevienu dienu, nevienu minūti neesmu mācījies ne zīmēšanu, ne glenošanu, bet - es to ļoti gribēju. Laikam kādos saviesīgos pasākumos biju par to čīkstējis, un tad nu šogad martā, kad man bija dzimšanas diena, draugi man uzdāvināja molbertu. Aizgāju uz mākslinieku preču veikalu, sapirku krāsas un otas un ķēros pie lietas,» stāsta mūziķis Aigars Krēsla, piebilstot, ka viņa draugi, izvēloties šādu dāvanu, trāpījuši nevis desmitniekā, bet simtniekā. «Jo tas mani tik ļoti aizrauj un interesē, tas ir tik relaksējoši un meditatīvi, ka reizēm pieķeru sevi gleznojam deviņas, desmit, pat vienpadsmit stundu dienā. Jā, vismaz pagaidām tas mani ļoti aizrauj,» viņš atklāj.

Mūziķis stāsta, ka viņš glezno ar akrila krāsām, bet ļoti gribētu pamēģināt arī ar eļļu. «Pagaidām gan tas nav iespējams, jo mana darbnīca un guļamistaba ir vienā telpā. Varbūt kādreiz, ja gleznošanai varēšu atļauties iekārtot atsevišķu telpu,» viņš nosaka.

Taujāts, ko viņš glezno, Aigars Krēsla atklāj, ka gleznas ir ļoti reālistiskas, nekādas abstrakcijas. «Es gleznoju līdzīgi kā bērns, kurš pirmo reizi ir paņēmis rokās zīmuli un tad uzzīmē kaķi un suni, tad mammu un tēti. Nu, tādā veidā. Un, izmantojot savas priekšrocības - ka spēlēju Jumpravā un mums būs koncerts -, daļu no savām bildēm vai gleznām, sauciet, kā gribat, arī atrādīšu,» stāsta mūziķis, piebilstot, ka tās būs apmēram desmit gleznas. Protams, ja kāds Jumpravas fans gribēs kādu no gleznām iegādāties, tas būs iespējams. «Bet tas nav primāri,» uzsver Aigars Krēsla.

Bet studēt glezniecību, lai to varētu darīt profesionāli, mūziķis nav plānojis. «Tagad taču ir tā brīnišķīgā iespēja visu atrast youtube.com - tur visi pasaules līmeņa meistari ir priekšā, turklāt viņi labprāt dalās savā pieredzē, neko neslēpj. Jā, viena klikšķa attālumā var atrast jebko, visu, kas interesē.»