Gruzija atgriežas "Eirovīzijā"

Sofija Nizharadze ar savu dziesmu "Shine" pārstāvēs Gruziju 55. "Eirovīzijas" dziesmu konkursā Norvēģijas galvaspilsētā Oslo.

Sofija, kas popularitāti ir guvusi ar pašas radītām dziesmām un veiksmīgām uzvarām mūzikas industrijā, ir arī izpelnījusies ievērību ar savām ģimenes saknēm un dzīves stāstu. Viņai ir ciešas saites ar turku kultūru, jo viņas vecāmāte ir turciete. Ar ģimenes atbalstu Sofija savu karjeru mūzikā sāka jau bērnībā. Ar izcilību viņa absolvēja Tbilisi Valsts Konservatorijas Mūzikas Akadēmiju, kur apguva klavierspēli un dziedāšanu. Pēc tam viņa savu izglītību turpināja Krievijas Teātra Mākslas Akadēmijā (GITIS) un Krievijas Mūzikas Akadēmijā (GNESINY). Viņai ir spēlējusi galvenās lomas daudzos mūziklos.

Tiesa, sakarā ar Krievijas un Gruzijas karu 2008. gada augustā, Sofija pārtrauca savu karjeru Krievijā un atgriezās Gruzijā atbalstīt savu valsti.

Izklaide

Par projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” izdoto plati – tā tautās laišanas koncerts septembra beigās notika kultūras centrā “Siguldas devons” – pēdējā laikā saņemts tik daudz jautājumu no sērijas “kā ir?”, “kas tie ir?”, “vai vērts klausīties?” u.tml., ka nācās vien ķerties pie notestēšanas, lai gan iepriekš to nebija domāts darīt. Kāpēc nebija domāts? Jo šķita, ka “Kuolm randõ” piedāvās kaut ko no pārāk augstiem plauktiem.

Svarīgākais