Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Kārlis Lācis kritisks par Vaikules un Opolais uzstāšanos: Banalitātes un sliktas gaumes paraugs

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Komponists Kārlis Lācis savā facebook kontā kritiski izteicies par izskanējuša Laimas Vaikules mūzikas festivāla "Laima Rendez Vous Jūrmala 2017" priekšnesumu, kur pat dziedātāja uzstājās kopā ar slaveno latviešu operdziedātāju Kristīni Opolais.

"Pagājušonedēļ Latvijā bija divi balagāni. Visi visu skatījās un izplūda garos spriedelējumos. Abos gadījumos visu nosaka pēc iespējas lielāka auditorija un tur muļķīgi censties spriedelēt, cik kura dziesma ir banāla. Tur jāpiepluso vēl citi bonusi, kā scenārijs, harizma, TV režisors, skaņa, aktiermeistarība, gaisma, scenogrāfija, video, dejotprasme utt.

Un tāpēc tas ir gluži neiespējami vērtēt, kā banālas mūzikas kaut cik labu atskaņojumu. Kristīnes Opolais un Laimas duets bija vienkārši briesmīgs banalitātes un sliktas gaumes paraugs, bet tāpēc jau mēs nesāksim apšaubīt abu dziedātāju spējas un talantu.

Viss gandrīz vienmēr ir kompromiss, un tā tas ir bijis un paliks. Tādas manas domas par šo....un koros tieši tas pats.... tā arēna un televīzijas prasa savu.... ja gribas mākslu, tad var iet uz teātri, koncertiem, izstādēm, kur tā iespēja kaut ko lieliskāku baudīt ir daudz lielāka...ja paveicās," uzskata komponists.