RECENZIJA: Linkin Park "One More Light"

© Publicitātes foto

Amerikāņu rokgrupa “Linkin Park” ilgus gadus bija “nu-metal” līderi, šo statusu būtībā izkarojot jau ar savu supersensacionālo debijas albumu “Hybrid Theory” (2003), kas bija pārpilns ar labām dziesmām kā suns ar blusām – “In The End”, “Papercut”, “One Step Closer”, “Runaway”, “Crawling”, “Points Of Authority”, “Pushing Me Away” utt.

Tā pārdošanas apjomi - 24 miljoni (!) albuma kopiju visā pasaulē. Pēc tam “Linkin Park” jau varēja izdot jebko, praktiski visi albumi uzreiz ieņēma pirmo vietu Amerikas topā, bet 2007. gadā izdotais “Minutes To Midnight” nebija pirmais laikam vienīgi Antarktīdā (bet varbūt bija…) - 20 miljoni kopiju. “One More Light” ir septītais studijas albums grupas vēsturē, protams, ka tas atkal kļuvis par Nr.1 štatos. Tas gan ir nedaudz pārsteidzoši, jo šo albumu varētu ieskaitīt jau elektroniskā roka kategorijā. “Izklausās, it kā “The Chainsmokers” būtu ierakstījuši albumu kopā ar Džastinu Bīberu,” šāds kādas fanes ieraksts internetā laikam ir pats daiļrunīgākais… Par to gan nav jābrīnās, ja jau dziesmu līdzautoru statusā piesaistīti, piemēram, Selēnas Gomesas meldiņu autors Džastins Trenters, “Issue” autore Džūlija Maikla un citi. Paši “Linkin Park” vīri gan uzsver, ka nav komercializējušies, vienīgi varbūt ietekmējušies no agrīnajiem “The Cure” un “Tears For Fears”. Nu, nu...

PAR. Dziesmu sacerēšanas talantu šie vīri joprojām nav notriekuši. Piemēram, “Talking To Myself” - aplam lipīgs un precīzi ausīs trāpošs gabals, ko gan gribētos dzirdēt maķenīt smagākā versijā. No citām ieteicamākajām dziesmām - laikam jau “Good Goodbye”.

PRET. Ārprāts, kas šis ir par štruntu? Tiesa, arī iepriekš grupai “Linkin Park” paticis eksperimentēt, pietiek atminēties kaut vai remiksu albumu “Reanimation” (2002), bet šis nu ir par traku. Šeit pat ar milzu pūliņiem avr atrast kādas atsauces uz rokmūziku, patiesībā tas ir sintētisks poproks ar repa piedevām. Ja CD bukletā nebūtu atrodami mūziķu vārdi, nudien neticētos, ka šis produkts ir “Linkin Park” ražojums.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.

Svarīgākais