Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Maijā beigā Rīgā uzstāsies leģendārais dīdžejs Westbam

Tuvojoties vasarai, sagaidāms grandiozs notikums – elektroniskās mūzikas leģenda Westbam uzstāsies Rīgā. Reiva kultūras avangardists kāps uz skatuves 28. maijā, Sapņu Fabrikā, kur klausītāji varēs sagaidīt krāšņu šovu un mūzikas žanru dažādību no Westbam un viesmāksliniekiem.

Var teikt, ka house mūzika Latvijā parādījās pateicoties tieši Westbam’am. Mūziķis tika uzaicināts uz Mākslas dienu pasākumiem Rīgā tālajā 1987. gadā. Viņa spēlētais chicago house un miksēšanas tehnika aizrāva daudzus mūzikas entuziastus Rīgā. Rietumberlīnes dīdžejs bija viens no retajiem šāda mūzikas žanra piekritējiem Eiropā. Westbam mūzikas formāts un miksēšanas māksla aizrāva arī pašmāju Robertu Gobziņu, kurš savas ‘’scratch’’ iemaņas un repošanu ierakstīja kasetē un nosūtīja māksliniekam, kā rezultātā Gobziņš tika uzaicināts uz Berlīni, lai uzstātos pasākuma ‘’Westbam meets Eastbam’’ ietvaros, kurā viņš nopelna savu skatuves vārdu Eastbam un turpmāk piesaka sevi tā – ‘’Eastbam, my name, tape art – my game’’

Westbam savu dīdžeja karjeru sācis 1983. gadā, gadu vēlāk, pārcēlās uz dzīvi Berlīnē un izdeva savu pirmo singlu ar nosaukumu "17 - This Is Not a Boris Becker Song’’. 1989. gadā mūziķis piedalījās pirmajā Love Parade festivālā, un 1991. gadā techno kultūras grands jau organizēja pats savu reiva ballīti ar nosaukumu Mayday, kas izvērtās par tā brīža lielāko reiva pasākumu Vācijā un kopš tā laika ir nozīmīgs notikums Vācijas elektroniskās mūzikas kultūrā.

Gadiem ejot Westbam satricinājis neskaitāmas deju grīdas un priecējis mūzikas pazinējus visā pasaulē. Rīgā mūziķis nebūs pirmo reizi, šķiet, ka Rīga viņam kļuvusi par tuvu pilsētu, kurā mūziķis atgriežas ar prieku un turpina klausītājus aizraut vēl un vēl. Black KD Agency un City People informē, ka šis koncerts būs daļēji „Open Air” ar pieaicinātiem vietējiem māksliniekiem un dažādām aktivitātēm un pārsteigumiem.

Biļešu iepriekšpārdošana no 30. aprīļa visos Biļešu Serviss tīklos un internetā: www.bilesuserviss.lv un www.bezrindas.lv