Aerosmith dodas turnejā uz Eiropu

Gluži kā gadījumā ar Marka Tvena nāvi, ziņas par grupas Aerosmith izjukšanu izrādījušās mazliet pārspīlētas, un mūziķi ar vokālistu Stīvenu Taileru priekšgalā gatavojas savai pirmajai Eiropas turnejai pēdējo trīs gadu laikā.

Tā sāksies 10. jūnijā Zviedrijā, un pavisam Aerosmith iecerējuši sniegt 11 koncertu Eiropas skatītājiem.

Grupas ģitārists Džo Perijs, kuru vēl pirms pāris mēnešiem mediji iztēloja par galveno S. Tailera padzīšanas idejas virzītāju, sarunā ar Reuters stāstījis, ka viss nemaz nav noticis tā, kā to aprakstījušas avīzes. "Patiesībā jau viņš nekad nav pametis grupu. No paša sākuma mums bija zināms, ka viņš tikai vēlas nedaudz pievērsties solokarjerai, bet par Aerosmith izjukšanu nekādas runas nebija," diplomātiski stāstījis Dž. Perijs. Pēc viņa sacītā, žurnālisti "pārlieku pieķērušies" S. Tailera vārdiem par memuāru rakstīšanu un Tailera grupas izveidošanu un visu apgriezuši kājām gaisā. Ģitārists arī sacījis – neraugoties uz to, ko sarakstījuši žurnālisti, attiecības grupas locekļu starpā joprojām esot lieliskas, lai gan, protams, ne tik ciešas kā pirms gadiem trīsdesmit. Tiesa, komentēt savu pagājušā gada rudenī izskanējušo publisko paziņojumu, ka Aerosmith meklē jaunu vokālistu, viņš nav vēlējies.

Jāpiebilst gan, ka S. Tailera solokarjeras plāni nebija vienīgie, kas lika domāt par Aerosmith izjukšanu. Viņš bija pārāk aizrāvies ar pretsāpju medikamentu lietošanu un nesen izgāja diezgan pamatīgu ārstēšanās kursu, lai no tiem atradinātos. Spriežot pēc visa, rehabilitācija noritējusi sekmīgi. "Viņš izskatās spēcīgāks nekā jebkad iepriekš," sacījis Dž. Perijs, kliedējot bažas, ka 62 gadus vecais Aerosmith līderis varētu neizturēt saspringto koncertu grafiku. Jāatgādina, ka pagājušā gada turneju nācās pārtraukt, kad S. Tailers nokrita no skatuves un salauza elkoni. Grupas turneja, kurai dots nosaukums Cocked, Locked, Ready To Rock, sāksies Zviedrijā, tam sekos divi koncerti Lielbritānijā, bet pēc tam Aerosmith apciemos Rumāniju, Grieķiju, Holandi, Beļģiju, Spāniju, Franciju, Čehiju un Itāliju. Pagaidām nav nekādas informācijas par grupas ierakstu plāniem – jāatgādina, ka studijas albumus Aerosmith nav izdevuši kopš 2001. gada un pamazām faniem viņu vecā materiāla spēlēšana koncertos sāk apnikt.

Izklaide

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais