RECENZIJA: "Pacific K" "Blue Fall"

© Publicitātes foto

Pārsteidzoši labas atsauksmes mūzikas pārzinātāju aprindās guvis aprīļa beigās izdotais pašmāju grupas “Pacific K” mazais albums jeb EP ar četrām dziesmām – šīs atsauksmes jau vien ir iemesls, lai “paziņkārotos”, kas tad šim lācītim vēderā.

Projekts radies 2015. gada nogalē, tā autors ir vokālists, ģitārists un dziesmu autors Kristaps Bedrītis, kuram vēlāk pievienojušies ģitārists Rihards Lībietis, basģitāristi Kristaps Grīnbergs (albumā) un Toms Kursītis (tagad), kā arī Nauris Babris (bungas). “Okeāns un plūdums, miers un bangas, tiešums un patvērums. Mūzika, kas nes sevī vēstījumu tiem, kas uz brīdi piestāj un ieklausās,” par savu darbu vēsta mūziķi. "”Blue Fall" ir pārdomas un sajūtas par cilvēku, dabu, to attiecībām, mijiedarbību, atbildību un savstarpēju cieņu. Albums savā ziņā pārkāpj ierastās EP robežas, tajā iekļautajiem skaņdarbiem nebaidoties aizplūst tālāk par “3:30” formātu, un dod elpu stāstam, kas neļaujas iegrožoties. Stilistiski “Pacific K” mūzika vieno gan akustiski meditatīvus, gan alternatīvās, gan indī un blūza mūzikas elementus.” Vēl tikai atliek piebilst, ka šo albumu ir ierakstījis Edgars Skrāģis, miksējis Arnis Račinskis, bet māsterējis - Mārtiņš Krastiņš.

PAR. Svaiga elpa latviešu mūzikā, katram atliek vien pašam lemt, vai šīs elpas “aromāts” tam ir interesants. “Blue Fall” nudien pārkāpj ne tikai ierastās robežas kompozīciju hronometrāžas ziņā, bet arī stilistiskās, jo iedabūt kādā konkrētā rāmī, nišā vai žanrā šo darbu ir stipri pagrūti. “Blue Fall” patiks tiem, kuri, mūziku klausoties, vēlas padomāt. Un arī tiem, kuriem patīk interesanta ģitārspēle. Starp citu, Kristapam ir labs balss tembrs.

PRET. Pēc četriem skaņdarbiem par “Pacific K” muzikālo potenciālu spriest ir pāragri. Šķiet, ka grupa tomēr pārspīlē ar kompozīciju pārlieku stiepšanu garumā, un, piemēram, “Misty Roads” (7:15 minūtes) gadījumā tam īsti pamatu nemana. Ja nebūtu stilīgās “Solitude” (tas nekas, ka tā ilgst teju desmit minūtes), tad kopējais iespaids par šo EP vispār būtu pelēki pagarlaicīgs.