Trešdien Rīgā uzstāsies kādreizējais "Iron Maiden" vokālists

© Publicitātes foto

Šo trešdien, 10. maijā, Rīgas „Nabaklab” uzstāsies vokālists Bleizs Beilijs (Blaze Bayley), kurš savas karjeras lielāko daļu pavadījis grupā “Wolfsbane”, taču piecus gadus pabijis arī leģendārās “heavy metal” komandas “Iron Maides” rindās, aizvietojot tajās pašu Brūsu Dikinsonu.

Šis koncerts 53 gadus vecajam rokerim Bleizam Beilijam būs trešā viesošanās Rīgā (“Nabaklab” - otrreiz), taču novitāte ir tāda, ka šoreiz viņš popularizēs savu jaunāko albumu „Endure And Survive”, kas nācis klajā šogad.

Bleiza Beilija muzikālās gaitas sākās 1984. gadā, kad, dažādu nakts darbu nomocīts, viņš kā vokālists izmēģināja spēkus Lielbritānijas “glam rock” grupā „Child’s Play” un pieņēma savu pseidonīmu (mūziķa īstais vārds ir Beilijs Aleksandrs Kuks). Tālākās muzikālās aktivitātes turpinājās grupā „Wolfsbane”, un septiņu gadu garumā viņš bija tās līderis un vokālists. 1988. gadā par grupu interesi izrādīja slavenais producents Riks Rubins un pēc līguma noslēgšanas ar viņa ierakstu kompāniju „Def American Rec.”, klajā nāca pirmais „Wolfsbane” albums „Live Fast, Die Fast”. Tas tika pārdots 25 000 kopiju lielā tirāžā, grupa pat tika dēvēta par britu roka nākotni, taču producents bija gaidījis ko vairāk un novērsās no jaunajiem censoņiem. Kopš tā laika „Wolfsbane” gan joprojām koncertē, neņemot vērā vairākas ilgas klusuma pauzes un neskaitāmas ziņas par apvienības izjukšanu.

Interesanti, ka 1990. gada „Iron Maiden” koncertturnejā pa Britu salām tieši „Wolfsbane” bija iesildošā grupa. 1993. gada februārī viens no labākajiem “heavy metal” vokālistiem Brūss Dikinsons sensacionāli paziņoja par savu aiziešanu no „Iron Maiden”. Pēc dažām nedēļām ar piedāvājumu ieņemt vakanto vokālista vietu grupā pie Bleiza vērsās tās līderis Stīvs Heriss. Pēc smagas iekšējas cīņas par uzticību savai grupai un pārdomām par tās nākotnes perspektīvām, Bleizs nolēma piekrist. Ar „Iron Maiden” ierakstīti divi studijas albumi - “The X Factor” (1995) un “Virtual XI” (1996). Kad 1999. gadā „dzelzs jaunavā” atgriezās Brūss Dikinsons, Bleizs bilici pameta un nodibināja paša vārdā sauktu grupu. Ar projektu “Blaze” izdoti trīs albumi, ar “Blaze Bayley” - pieci.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.