TURAM ĪKŠĶUS: Šodien "Triānas parka" starts Eirovīzijā

EFEKTĪGI. Ģenerālmēģinājumos Agnese Rakovska izskatījās satriecoši kā Lady Gaga un izklausījās iespaidīgi kā Madonna – gan viss būs labi arī konkurs © Publicitātes foto

Svētdienas vēlā pēcpusdienā ar Eirovīzijas vēsturē garāko sarkano paklāju 265 metru garumā Kijevā oficiāli atklāts 62. dziesmu konkurss. Šodien mūsējiem galvenais iznāciens.

Latvijas Televīzijā (LTV) šodien pulksten 22 tiešraidē varēs sākt sekot Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmā pusfināla norisei, kur citu konkursantu starpā par vietu uz finālu cīnīsies arī grupa Triānas parks ar dziesmu Line. Mūsējiem ticis pats pēdējais uzstāšanās kārtas numurs (18.), kas no šādu muzikālo sacensību viedokļa ir uzskatāms par veiksmi - priekšnesums labāk paliks skatītāju atmiņā. Konkurentos būs Zviedrijas, Gruzijas, Austrālijas, Albānijas, Beļģijas, Melnkalnes, Somijas, Azerbaidžānas, Portugāles, Grieķijas, Polijas, Moldovas, Islandes, Čehijas, Kipras, Armēnijas un Slovēnijas pārstāvji.

Lai gan atsauksmes par triāņiem no Kijevas līdz šim bijušas ļoti atzinīgas, ko veicina Agneses Rakovskas komandas atraktīvais un spilgtais tēls, arī mēģinājumi aizritējuši veiksmīgi, vienmēr visu zinošie bukmeikeri savās prognozēs par Line tikšanu finālā ir piesardzīgi. Proti, šobrīd Latvija ar Moldovu balansē uz pēdējās ceļazīmes robežas. Ja šajā būt vai nebūt sacensībā pilno lozi izvilks Triānas parks, tad redzēsim mūsējos arī konkursa finālā, kas risināsies 13. maijā. Kā zināms, Eirovīzijā kopējo vērtējumu veido katrā valstī speciāli izveidotās žūrijas un skatītāju telefonbalsojums. Pavisam konkursā piedalīsies 42 valstis, par pārliecinošu favorītu pašlaik tiek uzskatīts itālis Frančesko Gabani.

Latvijas 14 cilvēku lielā eirodelegācija Ukrainas galvaspilsētā ir jau no šā mēneša sākuma. Pa šo laiku pagūts sniegt neskaitāmas intervijas, tostarp arī tādiem vadošiem starptautiskās raidorganizācijas EBU kanāliem kā Lielbritānijas BBC, Norvēģijas NRK, Beļģijas VRT un citiem. Pēc uzvaras konkursā Supernova no jauna veidoti skatuves tērpi un dekorācijas, izstrādāta jauna uzstāšanās koncepcija, programmētas video projekcijas, kā arī gaismu šovs. Pirms došanās uz Kijevu LTV valdes loceklis programmu attīstības jautājumos Sergejs Ņesterovs ieminējās, ka «tik spilgti talanti nav sūtīti uz Eirovīziju kopš Prāta vētras laikiem [2000. gadā]», savukārt Eirovīzijas projekta vadītāja Zita Kaminska uzsvēra, ka «esam izdarījuši ļoti daudz, lai Triānas parks būtu finālā». Starp citu, Triānas parks konkursā ir vienīgā grupa - citas valstis pārstāvēs izpildītāji vai dueti. Summējot jau pieminētās dažādās nianses, šķiet, ka Eirovīzijas finālā jau trešo gadu pēc kārtas Latvijai tomēr vajadzētu tikt, lai gan bez panervozēšanas neiztiks.



Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais