Chimaira pošas uz Latviju

Pavisam drīz Rīgā varēsim redzēt vienu no šā brīža perspektīvākajām metālvienībām – post thrash stilā muzicējošo grupu Chimaira. Tās koncerts klubā Melnā piektdiena ieplānots pēc pusotras nedēļas, 24. septembrī.

Minētais datums solās būt patiešām saspringts, jo vienā dienā uz skatuves kāps trīs amerikāņu vienības – Chimaira, Unearth un Throwdown, līdzi sev vedot industrial death vienību Daath.

Pazīstamākā no šīm komandām nenoliedzami ir Chimaira, kas dibināta pirms desmit gadiem un šogad ir izdevusi piekto pilno studijas albumu The Infection. Jāteic, ka minētais ripulis nav diez ko padevies, tomēr Neatkarīgās apskatniekam bija tas gods Chimaira pirms pāris gadiem redzēt festivālā Rock Im Park, un priekšstats par viņiem palika vairāk nekā pozitīvs – šī ir viena no labākajām jaunā metāla vienībām visā pasaulē.

Grupas sākotnējā darbībā noteicošs elements bija kultūrisma entuziasts Endols Herikss, jo pēc neveiksmīgu pirmo bungu partiju autora spēja dienas laikā iespēlēt visu no viņa prasīto grupas demoierakstam, līdz ar to ļaujot uz visu cerīgāk paraudzīties vokālistam Markam Hanteram un ģitāristam Robam Arnoldam, kuri, pēc pēdējā teiktā intervijā žurnālam Kerrang, tajā laikā strādājuši picērijā.

Jau 2001. gadā pēc debijas albuma Pass Out Of Existence izdošanas grupa kāpa uz vienas skatuves ar kopā ar Slayer šīs komandas tūres God Hates Us All laikā. "Uz diviem mēnešiem mēs bijām iemesti studijā līdz ar milzīgu budžetu, lielu producentu un bez nevienas dziesmas. Visu paveicām sasteigti. Kad vēlāk klausījāmies izdoto ierakstu, sapratām, ka tas nav īsti tas, kā dēļ esam slēguši līgumu," stāsta Hanters.

Sekoja ieraksti, koncerti (2003. gada arī piedalīšanās festivālā Ozzfest) un turnejas (piemēram, Jägermeister tūre ar Slipknot). Resurrection tūres laikā grupas autobusā pat nācās izveidot miniatūru ierakstu studiju, lai darbs ietu uz priekšu. Jaunais a lbums The Infection tomēr tika izdots laikā, taču steiga tā tapšanā ir jūtama. Chimaira spēks ir koncertos, un cerams, ka mēs to redzēsim arī Rīgā.

Izklaide

Pagājušajā nedēļā uz sava albuma “Atkal un vēl satikties” prezentāciju ar nelielu koncertu (un pat viktorīnu!) klubā “Blue House” aicināja Inese Ērmane – dziedātāja, kura tandēmā ar šeit dzīvojošo spāņu izpildītāju Havjeru Fernandesu šovasar mazliet sensacionāli uzvarēja “Latvijas Sirdsdziesmā”. Šis triumfs gan viņai droši vien līdz pat mūža beigām uzliks šlāgerdziedātājas zīmogu, lai gan Inesei ir citāds repertuārs, par ko var pārliecināties arī albumā.

Svarīgākais