RECENZIJA: Pitbull "ClimateChange"

© Publicitātes foto

Kubiešu izcelsmes amerikāņu reperis Pitbuls, īstajā vārdā Armando Kristians Peress, pirmoreiz plašākai auditorijai atrādījās jau 2002. gadā, kad piedalījās Lil’ John albuma “Kings OfCrunk” ierakstā. Solokarjeru viņš iesāka pēc pāris gadiem ar debijas disku “Money Is A Major Issue” jeb “M.I.A.M.I.”.

Pašlaik Pitbulam ir jau 36 gadi, viņa kontā ir desmit studijas albumi, no tiem divi spāniski. Paši veiksmīgākie - “PitbullStarringInRebelution” (2009) un “Planet Pit” (2011), no dziesmām pazīstamākās ir “Timber” (sadarbībā ar Kešu) “GiveMeEverything” (ar Ne-Yo) un “I KnowYouWantMe (CalleOcho)”.Albumu “ClimateChange”bija plānots izdot jau 2016. gada sākumā - pērn janvārī pat tika laists klajā singls “Freedom”, taču kaut kādu iemeslu dēļ izdošana krietni ievilkās, un šī ievilkšanās rezultējusies ar to, ka teju puse albumā iekļauto dziesmu jau bija izsviesta mūzikas tirgū singlu formātā.Pitbuls pazīstams ar saviem kopprojektiem un arī jaunajā albumā tādu ir pārpārēm: Enrike Iglesiass,Dženifera Lopesa, Leona Lūisa, Kīša, StefensMārlijs, DžeisonsDerulo, ģitārists DžoPerijs (“Aerosmith”), bundzinieks TrevissBārkers (ex”Blink-182”) - tie ir tikai daži no slavenajiem vārdiem, kas iesaistīti šajā ierakstā. “Billboard 200” topā albums debitēja 29. vietā - tas laikam nav gluži tas, uz ko cerēja Pitbuls.

PAR.Līdzās Pitbula stilistiskajai ievirzei bieži vien tiek minēts ne tikai hiphops, bet arī tādi stili kā “hiphouse”, “reggaeton”, pops utt. - visa šī daudzveidība, tāpat kā neskaitāmie viesmūziķi, brīnumainā kārtā padara šī vīra garadarbus nevis juceklīgus, bet tieši klausāmākus. Tas attiecas arī uz “ClimateChange”, kuru ir visnotaļ interesanti paklausīties. Interesanti, ka labākais gabals tomēr šķiet ir vienīgais, kuras ierakstā viesmūziķi nav piedalījušies - “Freedom”. No pārējām dziesmām elegantas ir “WeAreStrong” (kopā ar Kīšu) un “SexyBody” (ar Lopesu), trauksmainā “BetterOnMe” (ar TyDollaSign) un deju klubos iederīgā “OnlyOnes To Know” (ar Lūisu), bet “Bad Man” ritmos var klausīties Perijaģitārspēli un Bārkerabungotprasmi.

PRET.Paklausīties un klausīties nav viens un tas pats… Amerikāniskā mūzika eiropiešiem tomēr šķiet pasveša. Nu, vismaz šo rindu autoram.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.