Karels Marks Šišons un LNSO piedāvā Bellīni operas "Puritāņi" koncertuzvedumu

15.aprīlī un 17.aprīlī Rīgā, Lielajā Ģildē, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) un tā galvenais diriģents Karels Marks Šišons aicina uz Vinčenco Bellīni operas "Puritāņi" koncertuzvedumu.

Orķestra veidotie operu koncertuzvedumi ar Karelu Marku Šišonu ir publikas iemīļota tradīcija, tā pateicoties mākslinieciski augstvērtīgajam rezultātam, kurā savienojās izcils solistu dziedājums ar izteiksmīgu kora un orķestra skanējumu, izrādes "Pelnrušķīte", "Toska", "Kapuleti un Monteki" un "Aīda" kļuvušas par būtiskiem un atmiņā palikušiem Latvijas kultūras dzīves notikumiem. Šajā sezonā turpinot tradīciju, Rīgā pirmo reizi izskanēs Vinčenco Bellīni opera "Puritāņi".

Vinčenco Bellīni bija viens no pirmajiem romantiķiem un uzcītīgs "bel canto" stila kopējs, īstens melodiķis, kura mūzikā romantiska jūsma mijas ar elēģiski iekrāsotu, maigu liriku. "Puritāņi" ir viņa pēdējā opera, kuras pirmuzvedums notika 1835.gadā Parīzē.

Opera sižets ņemts no Valtera Skota tāda paša nosaukuma vēsturiskā romāna. Darbība notiek Anglijā ap 1658.gadu - puritāņu vadoņa lorda Voltona meitā Elvīrā iemīlējies gan Stjuartu sekotājs Arturo, gan puritānis Rikardo. Rikardo lūdz Voltonam meitas roku, bet Elvīras sirds pieder Arturo. Operā atrodami visi romantiskā žanra nosacījumi - slepena tikšanās naktī, kāzu svinības, galvenās varones ārprāts, bēgšana un viltus nodevība, kam galu galā seko laimīgs iznākums.

Operas koncertuzvedumā Elvīras lomu izpildīs soprāns Jeļena Goršunova, lorda Artura Talbota lomā būs tenors Ivans Magri, sers Ričards Forts - baritons Pauls Armīns Edelmans, sers Džordžs Voltons - baritons Donijs Rejs Alberts, karaliene Henrieta - mecosoprāns Kristīne Zadovska, lords Volters Voltons - bass Krišjānis Norvelis.

Svarīgākais