NOKLAUSIES: Ģitārists Mārcis Auziņš ieskaņo romantisko "Meitenei kafejnīcā"

© Ekrānšāviņš no video

Virtuozais ģitārists Mārcis Auziņš aranžējis un ieskaņojis vēl kādu leģendāru kompozīciju - bundzinieka Viļņa Krieviņa dziesmu "Meitenei kafejnīcā".

"Mani šī, 1984.gadā sarakstītā, savulaik Igo un REMIX izpildītā, dziesma jau sen ir uzrunājusi ar savu īpašo noskaņu un ārkārtīgi skaisto harmonisko valodu. Vēl jo vairāk tamdēļ, ka sarakstījis to ir bundzinieks - Vilnis Krieviņš. Tad, lūk, kas sanācis satiekoties manām simpātijām pret šo skaņdarbu un vēlmi spēlēt, aranžēt, meklēt un atrast, gatavojoties gaidāmajai koncerttūrei," par savu jaunāko veikumu saka ģitārists.

Izklaide

Svinot Gunāra Bindes 90 gadu jubileju, LNMM no 21. septembra līdz nākamā gada 19. janvārim būs skatāma viņa darbu izstāde. Binde savas 67 gadus ilgās fotokarjeras laikā guvis gan vietēju, gan starptautisku atzinību, par darbiem izpelnoties desmitiem godalgu ārvalstu fotomākslas salonos. Izstāde "Binde 100-10" atspoguļo mākslinieka ceļu uz un cauri šiem panākumiem, veidojot metaforisku dienasgrāmatu par nozīmīgākajiem notikumiem, tēmām un cilvēkiem.