RECENZIJA: The Briefing - "Favourite Place"

© Publicitātes foto

Savulaik ļoti cerīga šķita liepājnieku grupa “The Briefing”, kuri izdeva debijas albumu “Funny Thoughts“ (2008) un pēc tam it kā pazuda. Patiesībā - nekur jau nepazuda, vienkārši mūziķi jau kopš 2010. gada dzīvo un darbojas Londonā.

Pērn “brīfingi” izdeva savu otro albumu (tiesa, jau gada sākumā), kas tika iesniegts arī Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvu “Zelta mikrofons”, tomēr Top 5 neiekļuva. Albuma izdevējs ir kompānija “Mikrofona ieraksti”, bet dziesmu publicētājs ir “MicRec Publishing”, tas pieejams visās (laikam) mūzikas straumēšanas vietnēs. “Šis ir mūsu pēdējo divu gadu darbs, tapis Londonā, pašu producēts un ierakstīts mājas apstākļos. Tas ir kā viena dzīves posma noslēgums. Līdzīgi kā skolas izlaidums - ieraksts ir mūsu radošā darba iemūžinājums, līdz ar to pieejams ikvienam. Albuma dziesmu vārdu pamatā ir sajūtas, kas piedzīvotas un novērotas pašas un apkārtējo cilvēku dzīvēs. Mūzika vienmēr ir bijusi mūsu prioritāte salīdzinājumā ar dziesmu tekstiem, manuprāt, šajā albumā mums veiksmīgi izdevies saliedēt abus šos izteiksmes līdzekļus tā, ka tie pastiprina viens otru,” tā vokāliste Kristīne Dobele. Par saviem galvenajiem klausītājiem “The Briefing” dēvē hipsterus un alternatīvās mūzikas cienītājus. “Dziesmu tapšanā parasti katrs no mums rada vairākas partijas un idejas, kuras es mēģinu salikt kopā vienā harmoniskā kopumā, jo strādāju pie dziesmu aranžēšanas. Te, Londonā, mēs neesam populāra grupa, tāpēc mūsu klausītāji galvenokārt ir pašu draugi un paziņas. Daudzi Anglijā dzīvojošie latvieši mūs atceras no laikiem, kad vairāk darbojāmies Latvijā,” atzīst Raimonds Dobelis, grupas galvenais virzītājspēks.

PAR. Diezgan interesantas indī mūzikas tēmas, kuras bagātīgi papildina sintīpops (vai otrādi) plus Kristīnes dzidrā balss - galvenie “The Briefing” trumpji. No albumā iekļautajām dziesmām pati labākā un tātad arī pirmo iespaidu par šo darbu gūšanai ieteicamākā ir „Feel Bether”, laba ir arī „Runaway”, bet šī subjektīvā Top 3 beigās varētu likt „Way Out”.

PRET. Grupai derētu piesaistīt kādu nopietnāku producentu, citādi skan pārlieku jau nu amatieriski. Tikai sešas dziesmas, no kurām izcelšanas vērtas ir trīs - pamaz... Ja šīs kompozīcijas pārdziedātu latviski, tad mūsu tirgum tās varētu būt arī interesantas, bet Londonā un citur Eiropā ar tām gan nav nekas meklējams.

Izklaide

No 4. līdz 15. oktobrim, Osokina Brīvības festivāla Ukrainai komanda pianista Andreja Osokina vadībā Rīgā organizēs mūzikas instrumentu spēles nometni bērniem no kara skartajām teritorijām Ukrainā. Tās mērķis ir sniegt iespēju bērniem mierīgos apstākļos atgūties no ikdienas kara šausmām, vienlaikus pilnveidojot izvēlētā instrumenta spēles prasmes profesionālu pedagogu vadībā.