Zināmi "Zelta Mikrofona 2017" nominanti

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

16.janvārī Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta Mikrofons 2017 ievadceremonijā Latvijas 1. Rokkafejnīcā tika paziņoti šī gada nominanti 16 kategorijās, ko noteikusi profesionāla žūrija 43 mūzikas ekspertu sastāvā. Uz iekļūšanu nominantu pieciniekā pretendēja 114 albumi, 46 dziesmas, 66 videoklipi, 32 debitanti, kā arī 8 koncertieraksti.

Šī gada nominantu līderi ir DAGAMBA, kas izvirzīti četrās nominācijās - albums, labākā dziesma, koncertieraksts un Alfas gada dziesma, kam seko Justs ar labāko dziesmu, debiju un Alfas gada dziesmu. Divās nominācijas izvirzīti vairāki izpildītāji, kā Carnival Youth, Audience Killers, Agnese Rakovska, Dons, Dzelzs Vilks, Rock’n’Berries, Prāta Vētra un Musiqq, Intars Busulis, kā arī Kārļa Auziņa Kvartets.

Pirmo reizi jau ievadceremonijas laikā tika pasniegti arī divi īpaši apbalvojumi. Kā 2016.gada labākie studijas producenti tika godināti Gatis Zaķis, Reinis Sējāns un Gints Stankevičs. Par 2016.gada labāko albuma dizainu tika atzīts Dona albums Tepat.

Krāšņā Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta Mikrofons 2017 ceremonija notiks jau 21. reizi un arī šogad ar ģenerālsponsora SMScredit.lv atbalstu. "Šogad par Latvijā augstāko apbalvojumu populārās mūzikas jomā cīnīsies izcili mūziķi, kuri ar savu radošo veikumu iedvesmo daudzus no mums, kas kārtējo reizi pierāda, ka esam unikāla tauta ar spēcīgām tradīcijām un apbrīnojamu talantu. Lai radošā mūza iedvesmo māksliniekus radīt arī turpmāk, savukārt žūrijai palīdz tikt galā ar šo smago, bet atbildīgo darbu - izvēlēties labākos no labākajiem!", stāsta Harijs Poikāns, "4finance" mārketinga daļas vadītājs.

Uz Dailes teātra skatuves 28.februārī tiks pasniegtas Zelta Mikrofona statuetes labākajiem mūzikas albumiem, dziesmām, klipiem, debitantiem un koncertierakstiem, gada radio hitam, kā arī mūzikas nozares pārstāvim par mūža ieguldījumu, kopskaitā 19 kategorijās. Ikvienas Latvijā radītās mūzikas atbalstītājs varēs vērot ceremoniju tiešraidē Kanālā 2, portālā Skaties.lv, kā arī ar pusotras stundas nobīdi kanālā LNT.

Tikai vienas kategorijas uzvarētāju nosaka tautas balsojums - ikviens tirdzniecības parka "Alfa" apmeklētājs, saņemot balsošanas žetonus pie kases, var nobalsot par savu iemīļotāko dziesmu jau sākot no 23.janvāra.

"Pašmāju mūziķu radītie skaņdarbi ikdienā mūs iedvesmo un dod spēku, tādēļ jo īpašāka ir klausītāju atzinība. Mums ir patiess gandarījums, ka tirdzniecības parka Alfa apmeklētājiem jau devīto gadu ir iespēja ar savu balsi pateikt paldies Latvijas mūziķiem. Šogad dziesma, ko pircēji atzīs par labāko, Zelta Mikrofons ceremonijā iegūs titulu Alfas Gada dziesma un tās izpildītājam pasniegsim 1500 eiro dāvanu" stāsta t/p Alfa vadītāja Liene Apine.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais