RECENZIJA: Agnese Rakovska - "Vienaldzības"

© Publicitātes foto

Ar ievērojamiem panākumiem kinoteātrī «Splendid Palace» atzīmēta ekscentriskās dziedātājas Agneses Rakovskas jaunā albuma «Vienaldzības» klajā nākšana (koncerts bija teicams, spožs un efektīgs, lai gan dažas detaļas tajā «nenolasījās»), savukārt pie «selfijiem» ar Agnesi tajos netikušajiem būs iespēja revanšēties saviem sociālo tīklu kontiem jau šo ceturtdien, 15. decembrī, kad mūzikas veikalā «Randoms» (pulksten 18) būs iespēja tikties ar pašu dziedātāju.

Par albumu - kā zināms, tas ir bāzēts uz Raimonda Paula kompozīcijām, pie aranžijām strādājuši Arnis Račinskis un Reinis Klatenbergs. Lai gan šķiet, ka praktiski visas Raimonda Paula dziesmas pārpārēm ir dzirdētas TV, radiostacijās un kaut «galda pasākumos», ar kaunu un negodu jāatzīst, ka no šajā albumā iekļautajām sešām dziesmām šo rindu autoram (cerams, ka arī plašākai auditorijai...) pazīstama ir tikai viena - savulaik Edgara Liepiņa dziedātais «Lācītis». Pārējās - «Dzejolis par lakstīgalu infarktu» un «Vienaldzības» (ar Vizmas Belševicas vārdiem), «Vientulība», «Zvani» un «Nenopūt sveci» (Daina Avotiņa) līdz šim bija paskrējušas garām.

PAR. Pasildīt rokas pie Raimonda Paula «zelta fonda» dziesmām latvju zemē līdz šim centušies daudzi, bet šis albums varētu pretendēt uz visu laiku paša interesantākā statusu. Nez, cik ilgi pie komponista milzīgā dziesmu krāvuma sēdējusi Agnese, lai no tā visa atlasītu tieši šīs konkrētās dziesmas?! Aranžētāji labi pastrādājuši, malači, protams, pati Agnese arī - ja uz CD vāciņa nebūtu minēts, ka šīs ir Raimonda Paula dziesmas, to varētu arī neiedomāties. «Vientulība» un «Vienaldzības» (Belševicai ir satriecoša dzeja!) - absolūtas pērles! Arī «Zvani». Iepatīkas pat līdz šim subjektīvi uz nerviem krītošais «Lācītis», kurā Rakovska šizofrēniski slepkavnieciskā priekā grasās uzšķērst nabaga lācīti, lai no puncīša izbirdinātu zāģu skaidas - kur skatās dzīvnieku aizsardzības biedrība?

PRET. Sešas dziesmas - derēja jau nu iespringt vēl uz kādām trim, lai albums tomēr izskatītos pēc pilnvērtīgāka albuma. Turklāt «Nenopūt sveci» ir visai slābans gabals.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu «Randoms».

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.