RECENZIJA: Izlase Treeeye "Treeeye"

© Publicitātes foto

Ar kaunu un negodu jāatzīst, ka par šādu grupu līdz šim nekas nebija dzirdēts, lai gan tie ir mūsējie - „Treeeye” ir grupa no Latvijas, kas izveidota jau 2011. gadā. Sastāvā pieci vīri: Jevgēņijs Glazers (vokāls, ģitāra), Andrejs Sadkovojs (ģitāra), Maksims Morozovs (basģitāra), Andrejs Furtats (elektronika) un Artūrs Pavlovskis (bungas). „No postroka līdz „drum’n’bass„, no „grunge„ līdz „ambient„ - „Treeeye„ piedāvā iegremdēties plašā garastāvokļa diapazonā, atmosfēriskā skaņu sajaukumā, kā arī elektronisko un akustisko instrumentu balansētā savienojumā.

Visas albuma dziesmas tika radītas nesteidzošā un siltā gaisotnē, klātesot visiem grupas dalībniekiem, ķerot taureņus, dzerot tēju un atšķaidot to ar jociņiem,„ skaidro mūziķi. Lieki piebilst, ka albums ierakstīts, samiksēts un nomāsterēts pašu spēkiem. Grupa esot koncertējusi dažādās vietās un temperatūrās - mežā -15 grādos, picērijā, „Positivus„ festivālā (tas atbilst patiesībai) un Sakņu paviljonā un beidzot nobriedusi debijas albumam. Te nu tas ir - septiņi skaņdarbi, no kuriem neviens nav īsāks par piecām minūtēm, angļu, krievu un latviešu valodās.

PAR. Interesants darbs, noteikti noklausīšanās vērts. Stilistiski tas tiešām ir pamatīgs kokteilis, tomēr visdrīzāk to varētu ievietot progresīvā roka plauktiņā. Ieteicamākie gabali - ”Your Are A Frame” ar labu ģitārskanējumu, kā arī krieviski dziedātā ”Mi, bogi”, kurai ir padevusies izskaņas kulminācija.

PRET. Nav saprotams, kam „Treeeye” grasās iebarot šo mistrojumu. Šim albumam nav auditorijas ne muzikāli stilistiski, ne tekstuāli - tas nederēs ne rokmūzikas, ne arī citas mūzikas piekritējiem, to visdrīzāk nesapratīs ne latvieši, ne krievi. Īsumā - ne zivs, ne gaļa.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.