Muzikālajā bankā sācies finālbalsojums

© Logo

Šonedēļ sākās Latvijas Radio 2 dziesmu aptaujas Muzikālā banka 2016 fināla balsojums, kurā tiks noskaidrotas aizvadītā gada vērtīgākās dziesmas latviešu valodā.

Balsošana ilgs līdz 15. janvārim, bet apbalvošanas ceremonija notiks 21. janvārī Olimpiskajā centrā Ventspils. Atlasot fināla dziesmas, kas visa aizvadītā gada laikā mēneša balsojumos saņēmušas vislielāko klausītāju atbalstu, arī šogad tika noteikts, ka viens izpildītājs finālā piedalās tikai ar vienu dziesmu, ļaujot mūziķim izvēlēties, ar kuru no dziesmām startēt fināla balsojumā. Jau ierasti noslēguma balsojums notiek divās kārtās: līdz 30. decembrim iespējams balsot par visām fināla balsojumā iekļuvušajām 25 dziesmām, bet no 2. janvāra līdz 15. janvārim - par 15 labākajām. Balsot par gada vērtīgāko dziesmu iespējams aptaujas mājaslapā muzikalabanka.lv, portālos draugiem.lv un nra.lv. Novitāte - lai saglabātu intrigu līdz pēdējam brīdim, šogad pirmoreiz nolemts balsošanā iesaistīt arī TV tiešraides skatītājus. Lai to nodrošinātu, Muzikālā banka TV ēterā tiks pārraidīta vienlaikus ar koncerta norisi Ventspilī.

Arī šogad vērtīgāko dziesmu noteiks klausītāji (50%) un Muzikālās bankas ekspertu padome (50%). Tās sastāvā ir komponisti Boriss Rezņiks, Mārtiņš Brauns, Uldis Marhilevičs un Jānis Lūsēns, dziedātāji Viktors Lapčenoks, Normunds Rutulis un Gunārs Kalniņš, operas solists Jānis Apeinis, reperis Ozols, dziedātāja un TV šova Izklausies redzēts uzvarētāja Dināra Rudāne, ģitārists Mārcis Auziņš, Rīgas Doma kora skolas Džeza nodaļas vadītājs Tālis Gžibovskis, kā arī dīdžejs Toms Grēviņš. Par finālistiem var visu noskaidrot aptaujas mājaslapā. To skaitā ir iekļuvuši Prāta vētra & Musiqq, Ivo Fomins, Gain Fast, Lauris Valters, Līvi un Buks, Dons, Dzelzs vilks, Agnese Rakovska, Intars Busulis, Z-Scars, Katrīna Bindere, Tumsa, Lauris Reiniks, Markus Riva, Musiqq, Marija Naumova, Otra puse & Antra Stafecka, The Sound Poets, Andris Ērglis un Antra Stafecka, Logo, Mārtiņš Ruskis, Samanta Tīna, Justs, Guntra Kuzmina, kā arī Rassell, Edvīna Griezes un Sabīnes Berezinas trio.



Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais