Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

NOKLAUSIES: "Latvian Voices" laiž klajā singlu "Totari"

© Ekrānšāviņš no video

Gatavojoties savai Adventa laika koncerttūrei "Mazie, skumjie Ziemas svētki", vokālā grupa Latvian Voices laiž klajā savu jauno singlu Totari - vienu no jaunākajām grupas dalībnieces Lauras Jēkabsones kompozīcijām.

"Nemainīga vērtība Latvian Voices repertuārā ir bijusi un vēl joprojām ir latviešu tautasdziesma, kura iedvesmo uz jauniem muzikāliem atklājumiem. Arī kompozīcija Totari ir veidota, iedvesmojoties no latviešu tautas dziesmas, lai gan dziesmas melodija ir Lauras veidots oriģināls," atklāj grupas dalībnieces.

Ar šo dziesmu grupa Latvian Voices aicina Ziemas saulgriežos neaizmirst savu etnisko piederību, iztaisnot muguru un ieelpot Latvijas ziemas gaisu!

Atgādināsim, ka 27.novembrī ar koncertu Ogres Sv. Meinarda Romas katoļu baznīcā savu Adventa laika programmu "Mazie, skumjie ziemas svētki" ieskandinās lieliskā vokālā grupa "Latvian Voices".

Koncertprogramma "Mazie, skumjie ziemas svētki" ļaus klausītājam iepazīt grupas dalībnieču jaundarbus (piemēram, Lauras Jēkabsones "Totari"), atpazīt vēsturiskas Ziemassvētku melodijas, kas nemanāmi savīsies kopā ar "Latvian Voices" dalībniecēm tik tuvo tautas mūziku un ziemas Saulgriežu tradīcijām. "Visu šo astoņu pastāvēšanas gadu laikā mums ir sakrājies, ko teikt gan tekstos, gan oriģinālmūzikā, līdz ar to šī tūre būs kā tāds skaists rezumē par paveikto, jo šie ir pirmie Ziemassvētki, kurus pavadām Latvijā, nevis citur pasaulē. Programmā esam iekļāvušas arī senas Adventa laika melodijas - savienojumā ar mūsu pašu muzikālajām idejām -, lai skanētu gan senais, gan mūsdienīgais. Protams, neatkāpsimies arī no tautiskā - mums ir daudz dziesmu ar tautisko tekstu un mūsu mūziku."

Koncertos skanēs arī atpazīstamākas un Ziemassvētku laikam tuvākas melodijas, lai, kā pauž "Latvian Voices" meitenes, cilvēkam, izejot no baznīcas, būtu gaišāka noskaņa. Grupas koncertps skanēs dziesmas "Kas ir šis bērns", "O come, come Emanuel", "Totari", "Kalado", "Mazie skumjie ziemas svētki", "See amid the winter snow", "Mazais bundzinieks" u.c. Jaunās programmas režisore ir Paula Pļavniece, bet par vizuālo noformējumu rūpēsies Gundega Skudriņa un "Skudras Metropole".