RECENZIJA: Pain - "Coming Home"

© Publicitātes foto

Slavenā Petera Tegtgrēna (“Hypocrisy”) industriālā “metāla” projekts “Pain” laidis klajā kārtējo studijas ripuli – pēc skaita astoto. Pazīstamākā šī projekta dziesma ir “Shut Your Mouth” (no 2002. gadā izdotā albuma “Nothing Remains The Same”) – dzirdēts, ka to par sava mobilā tālruņa zvana melodiju uzlikuši pat tādi indivīdi, kuri, vismaz pēc skata spriežot, par “Pain” eksistenci neko nezina.

Kā jau ierasts, ar visām vokāla, ģitāru, basa, bungu un taustiņu partijām, kā arī programmēšanu Peters ticis galā pats, “lieki” mūziķi Tegtgrēnam vajadzīgi tikai koncertos. Tiesa, vienam mūziķim tomēr dota zaļā gaisma paspilgtināt šī albuma skanējumu - tas ir “Sabaton” vokālists Joakims Brodens, kura balss dzirdama dziesmā “Call Me”. Protams, ka albums rakstīts Tegtgrēna studijā “The Abyss” (smagās mūzikas pasaulē tā skaitās viena no labākajām Eiropā), protams, ka Peters pats sēdējis pie skaņu pults - producējis, māsterējis, aranžējis, inženierējis utt., un, protams, ka viņš ir arī visu “Pain” dziesmu mūzikas un tekstu autors. Kopš iepriekšējā “Pain” albuma “You Only Live Twice” klajā nākšanas pagājuši pieci gadi, kuru laikā Tagtgrēns paguva izdot ārkārtīgi veiksmīgo “Hypocrisy” albumu “End Of Disclosure” (2013), kā arī kopā ar “Rammstein” dzelzsrīkli Tilu Lindemanu sastrādāt debijas ripuli abu kopīgajam projektam “Lindemann”. Sēdēt rokas klēpī salicis - tas galīgi nav Tegtgrēna garā.


PAR. Albuma iesākums ar dziesmu “Designed To Piss You Off” ir ļoti uzmundrinošs, pēc tam par diezgan labu var atzīt arī trešo dziesmu “A Wannabe”, pēc tam klausītājus uzrunās “ramšteinīgie” ritmi dziesmā “Pain In The Ass”, tad - monumentāli melodiskais gabals “Coming Home”, pēc tam - “Absinthe - Phoenix Rising”, kas izklausās kā kāda Elisa Kūpera dziesmas kaverversija. Tā pamazām un nemanāmi pienāks arī albuma beigas. “Pain” savā elementā.


PRET. It kā viss šajā albumā ir kārtībā, taču… Laikam tomēr bija gaidīts kaut kas vairāk. Protams, lielais “fui” par to, ka savā Eiropas tūrē braukt ar koncertiem uz Baltijas valstu pusi Peters ij negrasās.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.