RECENZIJA: Green Day - "Revolution Radio"

© Publicitātes foto

Amerikāņu poppanka trio vago pasaules mūzikas skatuvi jau trīs gadu desmitus, viņu kontā ir ducis studijas albumu, trīs koncertnieki un četras dziesmu izlases.

2012. gadā viņi pārsteidza ar triloģiju, tas ir, trīs atsevišķiem studijas albumiem «¡Uno!», «Dos!» un «¡Tré!». Kam tas bija vajadzīgs, tā arī netapa skaidrs, jo katrs nākamais disks bija krietni vājāks par priekšteci, kas atspoguļojās arī toptabulās un klausītāju vīpsnājošajā attieksmē pret šo neloģisko «triloģēšanos». Arī «Green Day» trijotne saprata (vai arī viņiem to pateica priekšā izdevēji), ka «aizšāvuši pēc piena», un «Revolution Radio» viss ir labākajā kārtībā. Pagaidām par komerciālajiem panākumiem spriest ir pāragri, taču mūzikas kritiķi šo darbu novērtējuši ļoti atzinīgi: «Kerrang!» tam iedevuši piecas zvaigznes no piecām, «NME», «Rolling Stone» un «Q» - pa četrām.

PAR. Lūk, ko klausītāji gaida no «Green Day» - dumpiniecisks, dinamisks, enerģisks un emocionāls albums ar ļoti trāpīgiem tekstiem par aktuālām sociālām un politiskām problēmām! Lai gan jaunais garadarbs tiek pat likts vienā plauktiņā ar tādiem grupas albumiem kā «Americam Idiot» (2004) un «21st Century Breakdown» (2009), tas laikam tomēr būtu mazliet pārsteidzīgi, bet varbūt arī ne. Pirmais singls «Bang Bang» tiešām ir īsts «bang bang» - iezveļ pa galvu ar pirmo piegājienu. Kā nākamie gabali ir godā ceļami «Bouncing Off The Wall» un «Troubled Times», pēc tam - «Revolution Radio» un «Say Goodbye», ļoti labas ir vēl vairākas dziesmas. Poppanka tronī ar savu «California» vasarā bija iekārtojušies «Blink-182» - nost no tā, biedri, «Green Day» ir atgriezušies!

PRET. Ja albumu noslēdzošās «Ordinary World» ļenganums vēl būtu piedodams (šī dziesma sākotnēji tika rakstīta kā soundtreks filmai), tad to ievadošā «Somewhere Now» raisa totālu neizpratni - parasts ierindas gabals, kuru varētu paklusām nobāzt kaut kur albuma vidusdaļā vai, kas vēl labāk, nelikt to diskā vispār. Dīvainākais, ka «Green Day» līderis Billijs Džo Ārmstrongs kādā intervijā priecājies, ka tik spēcīga albuma ievada viņiem vēl neesot bijis. Protams, mūziķis zina labāk, taču - vienalga negribētos piekrist.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu «Randoms».

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.