RECENZIJA: Biffy Clyro - "Ellipsis"

© Publicitātes foto

Skotu alternatīvā roka trio “Biffy Clyro” pavisam drīz būs skatāmi un klausāmi mūsu pusē: tiesa, ne Rīgā (te viņi jau bija un uzstājās koncertzālē “Palladium”, 2013. gada novembrī), bet Tallinā, kas taču tepat vien ir.

“Biffy Clyro” vienīgais koncerts Baltijas valstīs notiks 27. oktobrī, Tallinas “Saku” arēnā. Starp citu, arī Igaunijas galvaspilsētā šie skoti jau ir bijuši - 2010. un 2013. gadā klubā “Rockcafe” -, laikam pie kaimiņiem viņiem paticis labāk. Šoreiz kā novitāte tiks atrādīts jūlija sākumā izdotais jaunākais studijas albums “Ellipsis” (pēc skaita tas ir septītais), kas, gluži tāpat kā tā priekštecis “Opposites” (2013), kļuva par Britu salu Nr.1. Pirmoreiz kāds “Biffy Clyro” albums izkarojis pirmo vietu arī britu mūzikai parasti nedraudzīgajā Vācijā - lūk, tas gan ir pārsteidzoši! Saimona Nīla (vokāls, ģitāra) un dvīņubrāļu Džeimsa (bass) un Bena (bungas) Džonstonu jaunāko garadarbu ļoti atzinīgi novērtējuši arī mūzikas kritiķi. Piemēram, “New Musical Express” uzskata, ka “šīs ir lieliskākās un avangardiskākās dziesmas, ko vien viņi jebkad sarakstījuši”, savukārt “Q” prāto, ka “”Ellipsis” ir kodolīgākais grupas albums - tik kalsnējs, ka tu vari ieraudzīt tā vēnas spiežamies laukā” un ”viennozīmīgi - viens no izcilākajiem ”Biffy Clyro” ierakstiem.”

PAR. Pietiktu tikai ar dziesmu ”Animal Style”, lai šai skotu grupai atlaistu visus grēkus - bijušos, esošos un nākamos -, un lai šo albumu gribētos klausīties pat tad, ja visi pārējie gabali te būtu no jaunāko laiku ”Bon Jovi” repertuāra. Perfekts hits! Taču vēl te ir arī tādi supergabali kā ”Flammable” un ”Howl”, tāpat labs ir arī ”Wolves Of Winter”. Četras perfektas dziesmas no 11 - teicams rādītājs!

PRET. Kas ir ”Re-Arrange” un ”People”, kādā dvēseles un miesas stadijā Saimons Nīls varēja sacerēt šādas balādiskās riebeklības?! Drausmas. Ja šīm divām darvas karotēm pievieno kuslos ”Medicine” un ”Small Wishes”, tad top skaidrs, ka medus muca ir pamatīgi piegānīta.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu ”Randoms”.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.