RECENZIJA: KMFDM - "Rocks – Milestones Reloaded"

© Publicitātes foto

Vācu industriālā roka/metāla grupa «KMFDM» ir seni kā pasaule... Nē, tik traki nav, taču vispār šī vokālista un multiinstrumentālista Sašas Konječko izveidotā apvienība tiešām ir ar senu vēsturi, proti, tās saknes meklējamas jau 1984. gadā.

Uz trīs gadiem, no 1999. - 2002. gadam, gan tā bija pajukusi, taču pēc tam atsāka darboties, tikai bez vēl viena «KMFDM» vilcējspēka, vokālista Ena Eša (starp citu, savulaik viņš tika pat minēts kā iespējamais Tila Lindemana aizstājējs grupā «Rammstein») rindās. Nekas, arī bez viņa «KMFDM» klājas gluži labi. Albums «Rocks - Milestones Realoaded» izdots it kā par godu grupas 32 gadu pastāvēšanas jubilejai (tā dažās intervijās paudis Konječko), it kā tāpat vien (kas būtu loģiskāk - nav jau nekāda apaļā jubileja...), tajā atrodamas 14 kompozīcijas - savulaik jau izdotas dziesmas, kas pārstrādātas un kuras iekļaušanai šajā apkopojumā izvēlējies pats Konječko kopā ar grupas vokālisti Lūsiju Čifarelli. Jādomā, ka izvēle bijusi grūta, jo «KMFDM» savā pastāvēšanas vēsturē ir saražojuši 19 (!) studijas albumus, trīs koncertniekus, 11 labāko dziesmu izlases un četrus remiksu albumus. Kaut kā gan Konječko/Čifarelli tandēms galā ir ticis: šajā ripulī atrodamas dažādos laikos tapušas dziesmas, sākot no «A Drug Against War» (1993) un «Light» (1994) līdz pat relatīvi svaigajām «Krank» (2012) un «Amnesia» (2015).

PAR. «Ideāla «plejliste» koncertiem,» tā par šo kompilāciju izteicies Saša Konječko, un viņam ir pilnīga taisnība - «KMFDM» kā sāk maukt ar «Krank» un «Animal Out», turpinot klausītāju uzmanību noturēt ar «Light», «Son Of A Gun», «Amnesia» un arī «Professional Killer», tā neatlaiž līdz pat noslēgumā esošajai «A Drug Against War». Laba dāvana industriālās smagnējības piekritējiem, sākot no «Ministry» piekritējiem līdz pat «Combichrist» un «Rammstein» faniem.

PRET. Lielākais mīnuss - dažas kompozīciju pārstrādātās un remiksētās versijas krietni zaudē oriģināliem. Dažās dziesmās varētu pielikt smagumā.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu «Randoms».

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.