Jūras akmentiņi mūsdienīgā koncertizrādē

© Publicitātes foto

Ar smiekliem, sajūsmas spiedzieniem, aplausiem un skaļām ovācijām vakar Latvijas Televīzijas (LTV) 6. studijā slēgtā pasākumā Ventspils popgrupas Jūras akmentiņi dalībnieki pirmie novērtēja vasarā uzņemto muzikālo filmu Mēs, kas tapusi, atzīmējot grupas 20 gadu jubileju.

Sestdien pulksten 10.30 LTV1 - stundu garās koncertizrādes Mēs televīzijas pirmizrāde.

«Mans sapnis beidzot ir piepildījies!» Jūras akmentiņu dibinātāja, Ventspils studijas vadītāja, vokālā pedagoģe un ideju ģeneratore Lūcija Boitmane neslēpa savu sajūsmu. Viņa atklāja, ka ceļš līdz šā sapņa realizācijai bijis četru gadu garumā. Jau divus gadus pirms popgrupas apaļās jubilejas viņai radās iecere izveidot kaut ko paliekošu, netradicionālu. Dzima ideja par koncertizrādi, kas varētu būt stāsts par jauniešu atkarībām no mūsdienu tehnoloģijām un to ietekmi uz viņu savstarpējām attiecībām reālajā dzīvē. Tādā veidā par to liekot aizdomāties ne tikai šā stāsta skatītājiem, bet arī pašas audzēkņiem. «Mans uzdevums jau nav viņus visus izskolot par dziedātājiem. Es gribu izaudzināt personības un iedot viņiem ceļamaizi tālākajai dzīvei,» uzsver Lūcija Boitmane, piebilstot, ka libretu viņas iecerētajam stāstam uzrakstīja Andra Manfelde, bet Guntara Rača dziesmu vārdus melodijās pārvērta komponists Ingars Viļums.

Guntars Račs atklāj, ka, rakstot dziesmu tekstus, arī pats daudz atsaucis atmiņā savus skolas laika piedzīvojumus un sajūtas. «Arī man skolā un klases ekskursijās bija jāpiedzīvo pilns emociju spektrs - no ciešas draudzības līdz nodevībai un skaudībai. Tā vien šķiet, ka šīs jauniešu savstarpējo attiecību gammas ir nemainīgas cauri laikiem, mainās tikai lietotie termini, tehnoloģijas un gadžeti,» viņš secina.

Mūsdienīgais koncertstāsts Mēs, ko iestudēja Liepājas Jauniešu teātra studijas režisors Juris Ločmelis, savu pirmizrādi piedzīvoja 2015. gada 24. aprīlī Ventspilī, kur tika nospēlētas vēl piecas izrādes. Vēlāk šo pozitīvi pamācošo stāstu, kam scenogrāfiju veidojusi Evita Rusova, noskatījās arī jaunieši Rojā un Inčukalnā. Tad Mikrofona Ieraksti izdeva CD albumu ar visām dziesmām no izrādes, un tas, starp citu, šogad nominēts Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai Zelta mikrofons nominācijā Bērnu mūzikas albums.

Bet ar to akmentiņu mammai vēl nebija gana. «Es ļoti vēlējos, lai šis stāsts tiek iemūžināts filmā, lai to var noskatīties ikviens.» Un, pateicoties LTV izpildproducentes Irēnes Gruzītes ieinteresētībai un atbalstam, tas ir noticis - televīzijas radošā komanda šā gada augustā veselu nedēļu pavadīja Ventspilī, kur, neskaitot darba stundas, ar patiesu mīlestību strādāja ar muzikālajiem bērniem un jauniešiem, lai šo filmu uzņemtu. «Protams, šā projekta tapšanā milzīgs paldies par atbalstu jāsaka gan Ventspils pilsētas domei, kas vienmēr ir galvenie mūsu ideju atbalstītāji, gan Ventspils Attīstības aģentūrai, gan Latvijas Televīzijas radošajai komandai, gan, protams, visiem maniem akmentiņiem,» pateicīga ir Lūcija Boitmane.

Bet nav jau tā, ka, ar vērienu nosvinējuši savus 20 gadus, Jūras akmentiņi tikai bauda sava darba augļus. Jau sestdien talantīgie ventspilnieki atkal mēros ceļu uz Rīgu, lai piedalītos LTV veidotā Bērnu un jauniešu mūsdienu dziesmu izpildītāju konkursa Balss pavēlnieks pusfinālā un cīnītos par iespēju būt šā prestižā konkursa finālā.

Paralēli šai sacensībai Jūras akmentiņi jau gatavojas arī lielajam Ziemassvētku koncertam baznīcā, kur viņi dziedās kopā ar Andri Ērgli. «Tas būs labdarības koncerts bērniem invalīdiem, tajos piedalīties mums jau ir skaista tradīcija vairāku gadu garumā,» paskaidro Lūcija Boitmane.



Svarīgākais