Igauniju Eirovīzijā pārstāvēs grupa Malcolm Lincoln

© Postimees.ee

12. martā Igaunijā notikušajā nacionālajā dziesmu konkursā "Eesti Laul" noskaidrots uzvarētājs - grupa Malcolm Lincoln, kas pārstāvēs Igauniju maijā Oslo notiekošajā Starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā "Eirovīzija- 2010".

Grupa Malcolm Lincoln ar dziesmu "Siren" nacionālā konkursa finālā iekļuva pēdējā brīdī, aizstājot otra konkursanta Ņikitas Bogdanova dziesmu "Made Me Cry". Dziesma "Made Me Cry" tika izslēgta no konkursa, jo pretēji konkursa noteikumiem tika publiskota jau pirms konkursa portālā YouTube, informē Postimees.ee.

Eesti Laul finālā grupas Malcolm Lincoln dziesma izvirzījās priekšgalā atstājot aiz sevis citus konkursa skatītāju favorītus Lenni Kuurmaa un citus.

Ārzemju klausītāji dziesmu "Siren" salīdzinājuši gan ar Pink Floyd, gan Pet Shop Boys vai Depeche Mode, kāds Dānijas klausītājs to salīdzina ar Krisa de Burga dziesmām, bet daudzi ir vienisprātis, ka dziesma ir viegli iegaumējama.

Savukārt, birtu klausītāji viedokļi dalās vieni uzskata, ka dziesma ir pārāk neprofesionāla, un depresīva, bet grupas solists Robins Juhkentāls nemāk kustēties uz skatuves.

Savukārt citi uzskata,ka šī ir viena no labākajām šī gada konkursa dziesmām, kas atgādina 20.gadsimta 70.-80. gadu mūziku.

Izklaide

Par projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” izdoto plati – tā tautās laišanas koncerts septembra beigās notika kultūras centrā “Siguldas devons” – pēdējā laikā saņemts tik daudz jautājumu no sērijas “kā ir?”, “kas tie ir?”, “vai vērts klausīties?” u.tml., ka nācās vien ķerties pie notestēšanas, lai gan iepriekš to nebija domāts darīt. Kāpēc nebija domāts? Jo šķita, ka “Kuolm randõ” piedāvās kaut ko no pārāk augstiem plauktiem.

Svarīgākais