Ints Dālderis piedalīsies konkursa Jaunais Vilnis žūrijā

© lno.lv

Kultūras ministrs Ints Dālderis piekritis piedalīties starptautiskā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursa Jaunais Vilnis Latvijas dalībnieku atlases kārtas vērtēšanā, informē ministra preses sekretāre Inese Kreicberga.

Ministra lēmums piedalīties šī pasākuma žūrijā tika balstīts uz diviem galvenajiem kritērijiem - pasākuma ilgtspējība un popularitāte Latvijā, un mūzikas jomas profesionāļu žūriju.

„Esmu profesionāls mūziķis un mans uzdevums būs vērtēt mūsu pretendentu muzikālās spējas un kvalitāti . Būšu gandarīts ar savu mūziķa un pedagoga pieredzi palīdzēt atbalstīt to izpildītāju, kas pārstāvēs mūsu valsti vasarā”.

Tāpat vēl viens iemesls dalībai žūrijā ir tas, ka I.Dālderis atbalsta tos radošos pasākumus, kas nes Latvijas vārdu pasaulē: „Pasākums var daudziem patikt vai nepatikt, bet nenoliedzams ir fakts, ka šis pasākums veicina Latvijas un Jūrmalas atpazīstamību, piesaistot pilsētai ievērojamus finanšu līdzekļus un tūristu pieplūdumu.”

Atlases kārtas kas norisināsies 29.martā Jūrmalā, pretendentus vēl vērtēs konkursa žūrijas komisijas līdzpriekšsēdētājs un komponists Raimonds Pauls, kā arī citi žūrijas dalībnieki - operas soliste Inese Galante, Jūrmalas domes priekšsēdētāja pirmā vietniece Larisa Loskutova, konkursa rīcības komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Šenkmans, konkursa izpilddirektors Latvijā Igors Jefremovs. Žūrijā strādās arī šī konkursa uzvarētājs 2005.gadā Intars Busulis, 2002.gada laureāts Jānis Stībelis, izdevniecības nama "Petits" prezidents Aleksejs Šeiņins, "Super FM" direktors Ričards Zakss, koncertaģentūras "Latvijas koncerti" vadītājs Guntars Ķirsis, kā arī Dzintaru koncertzāles valdes priekšsēdētājs Svens Renemanis un koncertzāles konsultants mākslinieciskajos jautājumos Ļevs Ostrovskis.

Izklaide

Šogad 30 gadu jubileju atzīmē grupa “Pienvedēja piedzīvojumi” – latvju rokmūzikas fenomens, trīs puiši no Sabiles, kuri visas trīs šīs desmitgades muzicējuši nemainīgā sastāvā un būtībā pirmie spējuši kā alternatīvās skatuves pārstāvji tikt radiostaciju rotācijās un TV apritē.

Svarīgākais