Carnival Youth atgriežas, lai atkal aizbrauktu

PIE DABAS KRŪTS. Eiropas koncerttūres laikā Carnival Youth puišiem sanāca laiciņš arī atpūtai © Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļā grupa Carnival Youth atgriezās no mēnesi garās koncerttūres Eiropā, kuras ietvaros popularizēja savu otro studijas albumu Propeller. Ilga piesēšana dzimtajā zemē gan nenotika – jau šonedēļ grupas ceļš veda uz Parīzi.

Savas Eiropas tūres ietvaros grupa Carnival Youth atkārtoti viesojās Vācijā, Austrijā, Šveicē, Slovākijā, Čehijā, Slovēnijā, Lielbritānijā, Polijā un Ungārijā, bet pirmo reizi - Beļģijā, kur bija īpašo viesu statusā Endrū Bērda koncertā Briselē. Mūziķi atzīst, ka jau bija pieraduši pie ikdienas rutīnas, lielāko dienas daļu pavadot pārbraucienos autobusā un gandrīz katru dienu sniedzot koncertus: «Šķiet pat mazliet neticami, ka mums ir šāda iespēja - ceļot, redzēt dažādas kultūras un spēlēt savu mūziku tik daudzās un dažādās vietās.» Noslēdzošais koncerts Lielbritānijā notika mūzikas industrijas konferencesfestivāla The Great Escape ietvaros, kas savā ziņā ļāva retrospektīvi atskatīties uz izdarīto, jo tieši šī konference pirms nieka diviem gadiem bija pirmais starptautiskais industrijas pasākums, kurā Carnival Youth piedalījās un kuras laikā tika atrasti pirmie sadarbības partneri - Lielbritānijas koncertaģentūra Black And White, kā arī Popup Records no Vācijas. Ar abām kompānijām grupa sadarbojas joprojām - organizējot Eiropas tūres, izdodot un promotējot mūzikas ierakstus.

Savukārt šonedēļ karnivāļi devušies savā pirmajā albuma veicināšanas braucienā uz Parīzi. Kā Neatkarīgajai vakar pastāstīja Parīzē sazvanītā grupas menedžere Guna Zučika, paredzētas divas videoakustiskās uzstāšanās, bet vakarā plānota uzstāšanās France Inter radio šovā Le Nouveau Rendezvous. Savukārt šodien grupa ar vilcienu dodas uz Francijas festivālu Europavox, kur uzstāšanās ir paredzēta rīt. Tālāk būs vēl interesantāk: pēc uzstāšanās brauciens uz Rīgu, kur ierašanās paredzēta divos naktī, lai momentā lēktu busiņā un dotos uz Igaunijas festivālu Kaparock. Jā, kam tagad viegli... Latvijā grupu būs iespējams sastapt 9. jūlijā Holi krāsu festivālā Rīgā, 16. jūlijā - Līvānos, 17. jūlijā - Positivus festivālā un 30. jūlijā - Summer Sound Liepājā. Rudens pirmajā pusē grupai paredzēta Eiropas koncerttūres otrā daļa, bet novembrī Carnival Youth dosies Latvijas koncerttūrē un uzstāsies Vidzemes koncertzālē Cēsis, Jelgavas kreklos, Latgales vēstniecībā Gors Rēzeknē, Multiklubā Valmierā, Jūras vārtos Ventspilī, Fontaine Palace Liepājā un koncertzālē Palladium Rīgā.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.