RECENZIJA: Pet Shop Boys - "Super"

© publicitātes

Tas bija 1987. gads, kad visas pasaules hitparādes gāza un arī latvju diskotēku grīdas plosīja «Pet Shop Boys» nemirstīgais hits «It’s A Sin» - tas vēl joprojām ik pa laikam ir dzirdams kādā radiostacijā.

Kopš tiem laikiem daudz ūdens aiztecējis, Nīls Tenants un Kriss Lovs pilnīgi noteikti jaunāki nav palikuši, bet joprojām ir muzikāli dzīvelīgi un spējīgi piedāvāt saviem faniem jaunus albumus. Lūk, trīspadsmitais pēc kārtas, tas seko 2013. gadā izdotajam «Electric». Priekštecis bija itin sekmīgs un spēja ietikt pat britu topa pirmajā trijniekā, bet par «Super» iespējamajiem panākumiem pagaidām jārunā piesardzīgos toņos. Albums rakstīts Londonā un Berlīnē, šo procesu uzmanījis pazīstamais producents un trīs «Grammy» balvu ieguvējs Stjuarts Praiss. Savu stilu «Pet Shop Boys» nav mainījuši – tas pats sintīpops vien ir, tikai šoreiz, šķiet, vairāk nekā jebkad iepriekš viņu mūzikai ir pievienoti «house» elementi.

PAR. Patīkams un negaidīts pārsteigums! Lai gan šis CD uz atskaņotāja tika likts ar stomatologa apmeklējumam līdzīgu nolemtību, ātri vien nācās patīkami vilties – šis ir sprigans un ļoti mūsdienīgs darbs. Uzteicamas ir dziesmas «Groovy», arī «Twenty-Something» un «Happiness», bet «Undertow» vispār ir deju zāļu šedevrs. Kas to būtu domājis, ka šiem vecajiem velniem vēl pulveris sauss! Elektroniski eleganti.

PRET. Kad «Pet Shop Boys» no elektroniskā sintīpopa lauciņa iebrien popa purvā, tad vairs nav labi. Par laimi, pārāk bieži tas šajā albumā negadās, taču brīžiem gadās gan, un tad ir... Auzās.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu «Randoms».

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.