Folkfestivālu iesildīs seno baltu karavīru turnīrs

© Publicitātes foto

Dzelžu šķindoņa un mūzikas dārdoņa – sestdienas, 16. aprīļa pēcpusdienā, klubā «Melnā piektdiena» notiks vēl nebijis pasākums.

Iesildoties mūsdienu etniskās mūzikas un seno amatu festivālam «Zobens un lemess», sadarbībā ar vēstures rekonstrukcijas apvienību «Exercitus Rigensis» tiek rīkots Seno baltu karavīru turnīrs, kurā spēkiem mērosies jaudīgākie cīnītāji no Latvijas un Lietuvas, kā arī uzstāsies vairākas pašmāju muzikālās apvienības. Pasākumā paredzēta Latvijas pazīstamākās folkmetāla grupas «Skyforger» DVD «Senprūsija» atskaņošana cīņas gara radīšanai, trīspadsmit karavīru cīnīšanās dažādos formātos, savukārt turnīra noslēgumā būs iespējams vērot profesionālu pilna kontakta viduslaiku cīņu paraugdemonstrējumus «Battle Of The Nations» Latvijas komandas dalībnieku izpildījumā. Savus spēkus un prasmes zobencīņās varēs demonstrēt arī skatītāji, kas turnīrā nepiedalīsies. Par pasākuma muzikālo noformējumu rūpēsies Latvijas smagās mūzikas pārstāvji - folkmetālu spēlējošie «Symbolic», simfoniskā metāla apvienība «Oceanpath», kā arī blekmetāla projekts «Velnezers».

Festivāls «Zobens un lemess» norisināsies no 8. līdz 10. jūlijam Viesītes novada Lonē. Šovasar festivālā uzstāsies spēcīgi un plaši pazīstami ārvalstu un pašmāju mūziķi, kuri pārstāvēs gan tautas mūzikas, gan metālmūzikas žanrus. Starp festivāla lielākajām zvaigznēm var minēt provokatīvos grieķus «Rotting Christ», pašmāju metālmūzikas leģendas «Skyforger», latvju «death’n’roll» celmlaužus «Sanctimony», baltkrievu pagānmetāla izpildītājus «Znich», turku metālistus «Moribund Oblivion» un mongoļu (!) folkmetāla grupu «Nine Treasures» no Ķīnas. Kopumā festivālā uzstāsies vairāk nekā 20 muzikālās apvienības, kas muzicē etniskās mūzikas, folkroka un folkmetāla stilos.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.