VAKARA ZIŅAS: Kauperu mamma un paps novērtē dēlu radīto mūziku

Šķiet, Agnese un Renārs Kaupers bija pat pieprasītāks fotogrāfu «medījums» par abu dēliem. Uz izteiktajām aizdomām, ka «Carnival Youth» Rietumu tirgū varētu tikt pat tālāk par «Prāta vētru», Renārs cēla augšā abus īkšķus: «Es tikai par!» No albuma viņš kā savu mīļāko dziesmu izcēla «Youth Is Gold», taču «labas ir arī» gandrīz visas desmit pārējās © F64

Šā gada sākumā prestižo «European Border Breaker» balvu ieguvusī grupa «Carnival Youth» laidusi klajā otro albumu. Tā prezentācijā novērtēt grupas dalībnieku Edgara un Emīla Kauperu sniegumu ieradās arī dvīņu tēvs Renārs (41) un mamma Agnese.

Lai gan «Carnival Youth» albuma «Propeller» prezentācija norisinājās darbadienā, turklāt nebūt ne vakarā (pulksten 16), sanākušo bija gana daudz. Tas arī saprotams, jo 20 gadus veco mūziķu galvenā auditorija ir viņu vienaudži, tāpēc tikpat saprotams, ka saldējuma grozs plaka straujāk nekā vīna glāzēm klātais galds. Tiesa, albuma pirmās atrādīšanas tautai agrā pēcpusdienas stunda radīja problēmas nedaudz vecāka gadagājuma interesentiem, tostarp par jaunās grupas «vecākajiem brāļiem» iesauktās «Prāta vētras» mūziķiem, – uz pasākumu paguva tikai Renārs Kaupers (kā gan viņš varētu neierasties!) un ģitārists Jānis Jubalts, turklāt pa tiešo no mēģinājuma. Jānis gan atvainojās abu neuzspējušo vietā un izlūdzās disku arī viņiem.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.