Eirovīzijas veterāns Reiniks

© Aigars Eglīte F64

Jau ierasts, ka Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases dalībnieku vidū ir arī kāda Laura Reinika dziesma. Pēc ilgāka pārtraukuma viņš kāps uz skatuves arī kā izpildītājs.

Eirodziesmas atlasēs Lauris Reiniks uz skatuves ir kāpis trīs reizes: 2001. gadā duetā ar Lindu Leen, 2002. gadā kā solists un 2003. gadā – trio F.L.Y. (kopā ar Yana Kay un Mārtiņu Freimani) sastāvā, ar kuru izcīnīja iespēju pārstāvēt Latviju Rīgā notiekošajā Eirovīzijas finālā. Toreiz gan šīs zvaigžņotais trio kārtīgi apsvilinājās, paliekot trešajā vietā no beigām, un kopš tiem laikiem Lauris pats uz nacionālās atlases skatuves vairs nav riskējis kāpt. Taču viņa dziesmas izpildījuši citi, pie uzvaras gan netiekot, bet pērn Reinika I Wish I Could Pretend Kristīnas Zaharovas izpildījumā 500 dziesmu konkurencē ieguva augsto otro vietu Īrijas Eirovīzijas atlasē, turklāt no žūrijas saņemot augstāko vērtējumu.

Šogad latvju nacionālās atlases finālā piedalīsies dziesma Your Morning Lullaby, kuras mūzikas un teksta autoru, kā arī izpildītāja ailītē redzams tikai viens vārds – Lauris Reiniks. Vēsti par iekļūšanu finālā viņš saņēma, esot atvaļinājumā Dominikānas Republikā, no kuras rietumos esošo Haiti tobrīd plosīja zemestrīce. "Jā, ir pagājuši septiņi gadi [kopš pēdējoreiz pats piedalījos Eirovīzijā], lai gan konkursā dažādās lomās esmu bijis iesaistīts visu šo laiku. Šogad esmu nolēmis izpildīt dziesmu pats, jo man ir ko teikt un tagad jūtos tam tik nobriedis un gatavs kā nekad. Lielā mērā tam par pamatu bija arī Eiropas kolēģu ieteikums un uzmundrinājums šo dziesmu iesniegt konkursam."

Pēc atgriešanās Latvijā un jau nākamajā dienā piedaloties Muzikālās bankas noslēguma ceremonijā, Lauris sarunā ar Neatkarīgās apskatnieku jau aktīvi prātoja par liriskās Your Morning Lullaby iespējami labāku pasniegšanu uz skatuves – lai nebūtu tā, ka viņš šo dziesmu izpildītu lepnā vientulībā, apkrāvies ar svecītēm. "Priekšnesuma galvenais motīvs un ideja būs "cerība" jeb "hope", kas ir arī šīs dziesmas stāsta pamatā. Gribas, lai sanāk saprotams, gaumīgs, emocionāls un nepārspīlēts priekšnesums, jo ļoti viegli ir visu sabojāt, ja uz skatuves pārbāzts ar dažādiem elementiem un šoviem, kuru starpā pazūd pats galvenais – dziesma un stāsts."

Saprotams, ka visas priekšnesuma nianses Reiniks šobrīd neatklāj, taču savā komandā viņš iesaistījis ļoti nopietnus spēkus: horeogrāfs būs Agris Daņiļēvičs, tērpu māksliniece – Biruta Vainovska, savukārt viena no fona vokālistēm uz skatuves būs Inga Puhova, kas daudziem, iespējams, būs palikusi prātā kā eksfabrikante Soho. Atliek vien atgādināt, ka Reinika kontā jau ir pieci soloalbumi un neskaitāmi hiti, viņš ir aktieris un šovu vadītājs, bet pērn sabiedrisko attiecību un mārketinga speciālisti, veidojot Latvijas veiksmīgāko popmūziķu topu, ierindoja Reiniku otrajā vietā, tūlīt aiz Prāta vētras. Viņš būs nopietns spēks arī Eirovīzijā.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais