Martā sāksies 10.Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls

19.martā ar koncertu Rīgā, Lielajā ģildē, savu skanējumu sāks 10.Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls, kura laikā būs iespēja dzirdēt Baha un viņa laikabiedru kamermūziku izcilu, pasaulē atzītu mūzikas interpretu sniegumos.

Festivāla atklāšanas koncertā 19.martā plkst.19.30 Lielajā ģildē uzstāsies šobrīd viens no izcilākajiem pasaules orķestriem "The Deutsche Kammerphilharmonie Bremen" (Vācija) diriģenta, leģendārā baroka ansambļa "Musica Antiqua Köln" dibinātāja Reinharda Gēbela vadībā. Koncertā pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos Johana Kristiāna Fridriha Baha kantāte "Ino". Soliste būs Inga Kalna, informē festivāla koordinatore Liene Paukšēna.

Nākamais festivāla koncerts paredzēts 4.aprīlī plkst.19 Rīgas Vēstures un kuģniecības muzeja Kolonnu zālē, kad Johana Sebastiana Baha mūziku izspēlēs un izdejos mūziķi no Francijas.

Savukārt 7.aprīlī plkst.19 Melngalvju nama Svētku zālē Latvijas klausītājiem atkal būs iespēja dzirdēt izcilo "viola da gamba" virtuozu Hordi Savalu. 13.aprīlī plkst.19.30 Mazajā ģildē varēs dzirdēt Helsinku baroka orķestri no Somijas. Kā sevišķs notikums festivāla programmā tiek izcelts koncerts 20.aprīlī plkst.19 Rīgas Vēstures un kuģniecības muzeja Kolonnu zālē, kad pirmo reizi Latvijā skanēs āmuriņu klavieres, kuras spēlēs Aleksejs Ļubimovs no Krievijas.

19.jūnijā Baha festivāla koncerti būs dzirdami Jaunmoku pils dārza svētkos.

Savukārt novembrī Rīgu apmeklēs baroka ansamblis no Nīderlandes, mūziķis Paolo Pandolfo un brīnumbērns no Nīderlandes Eriks Bosgrāfs, kā arī baroka ansamblis no Maskavas. Īpašam koncertam rudenī gatavojas arī festivāla saimniece Aina Kalnciema ar atraktīvajiem kolēģiem Rihardu Zaļupi (sitaminstrumenti) un Oskaru Petrauski (saksofons).

Baha kamermūzikas festivāls, kas aizsācies baroka mūzikas vakaros Reiterna namā, pamazām pārvērties par starptautiskas nozīmes festivālu, kas ik gadu Rīgā pulcina kopā baroka mūzikas zvaigznes no visas Eiropas, veidojot Rīgas kā muzikālas pilsētas tēlu un audzinot savu uzticīgo klausītāju loku.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzē".

Svarīgākais