RECENZIJA: Placebo - "MTV Unplugged”

© publicitātes

Britu rokgrupa „Placebo” šo gadu iecerējusi aizvadīt svinību zīmē – aprit 20 gadi kopš viņu debijas albuma izdošanas. Iespējams, ka tieši šī iemesla dēļ Braiens Molko pērn bija nolēmis pietaupīt pulveri priekšdienām, bet, lai par viņiem pavisam nepiemirstu, laida klajā akustiskā koncerta „MTV Unplugged” ierakstu.

Tas datējams ar 19. augustu, ieraksta vieta - studija Londonā, albumā atrodamas 17 dziesmas. Līdzās „Placebo” mūziķiem Braienam Molko un basistam Stefanam Olsdālam (izrādās, bundzinieks Stīvs Forests pērn no sastāva aizmucis – tas kaut kā bija paslīdējis garām) studijā darbojusies vesela virkne viesmūziķu, tāpēc ierakstā dzirdamas arī stīgu citādi instrumenti, kas šo garadarbu, protams, padara krāsaināku. Iesākuši ar Šainedas O’Konoras „Jackie” Molko & Co droši brien cauri paši savam repertuāram: „For What It’s Worth”, „36 Degrees”, „Because I Want You”, „Song To say Goodbye”, „Meds”, „Loud Like Love”, „Too Many Friends”, „Without You I’m Nothing” utt., līdz to visu noslēdz ar „The Bitter End”. Kā neliels pārsteigums ir „Pixies” dziesmas „Where Is My Mind?” kaverversija.

PAR. Jauka un relaksējoša pastaiga „Placebo” pasaulē. Dažas dziesmas sanākušas pat labākas nekā oriģinālajā variantā, piemēram, „For What It’s Worth”. Plašākais sastāvs garantē arī interesantāku skanējumu, tāpēc šo nevarētu dēvēt par ierindas „unplugged” ierakstu.

PRET. Šķiet, „Placebo” pēdējos gados sarīkojuši kaut kādu sacensību paši ar sevi kā iespējami pamatīgāki sacūkot savu labāko dziesmu „Every You Every Me” – šāda tendence bija vērojama gan pēdējā koncertā Rīgā, gan festivālā „Positivus”, gan arī šajā akustiskajā albumā. Turklāt vīriem te talkā nākusi Majke Voss Romme (tā šī dāma rakstās), kas savulaik ar „Placebo” sadarbojusies viņu pirmajā ierakstā, padarot šo dziesmu teju neatpazīstamu. Būtu nu likušies mierā...