Modē ienāk akustiskie koncerti

Lūk, kādos uzvalciņos savu akustisko programmu prezentē Emīls Balceris un Marats Ogļezņevs! Kāpēc pēkšņi par modes lietu kļuvusi akustiskā muzicēšana? «Iespējams, ka gaisā virmoja šāda ideja un vēl kāds to paķēra, bet mēs ne no viena mēs to nenoskatījāmies,» prāto Marats © Publicitātes foto

Praktiski vienlaikus savu akustisko koncertu tūri iesāk divas grupas, kurām, šķiet, spēlēt akustiskā versijā nu galīgi nepiestāv – Musiqq un Triānas parks.

Popmūzikas dueta Musiqq akustiskās tūres pamatojums ir vienkāršs – viņiem nupat klajā nācis šādās noskaņās ieturēts albums Silta sirds. Jau rīt, 20. novembrī, notiks pirmais akustiskās tūres koncerts (Valmieras kultūras centrā), savukārt decembra sākumā Musiqq akustiskā variantā būs redzami un dzirdami arī Rīgā, Splendid Palace, un Latgales Gorā, bet vēlāk arī Liepājā un Jelgavā. Kopā ar Maratu un Emīlu akustisko skanējumu realizēs Uldis Beitiņš (ģitāra), Roberts Rasa (bass), Edgars Jass (taustiņi), Viktors Veselovs (perkusijas, kahons), Alex (saksofons) un Rūta Dūduma (fona vokāls). «Kad mēs ar dzīvo mūziku uzstājamies, tad jau arī mums ir diezgan plašs sastāvs, bet tagad – ģitāra, bass, taustiņi, perkusijas, fona vokāli. Ir baigi forši!» priecājas Marats. «Programma būs aptuveni divu stundu garumā. Pašiem šobrīd ir neliels satraukumiņš, taču mēģinājumi jau notiek – ar prieku gaidām koncertus!»

Spriganie Musiqq un akustiski – skan kaut kā dīvaini... Šīs šaubas vēl vairāk stiprina dzirdētā jaunā albuma dziesma Silta sirds, kas iederētos kādā Ziemassvētku programmā... «Interneta vietnē Youtube palaistais singls Silta sirds tiešām ir balāde, bet ne jau visas jaunās dziesmas ir superlēnas: albumā ir arī enerģiski gabali, savukārt [koncertu] programmā iekļautas arī visas mūsu vecās, labās dziesmas. Tikai šoreiz akustiskā versijā, lai pamainās skanējums. Šie koncerti ir sēdošie – nekāda disene tajos nenotiek, drīzāk gan mūzikas baudīšana, tāpēc arī šīs dziesmas ir šādā versijā. Nav tā, ka mums būtu apnikusi deju mūzika – tās vienkārši ir pārmaiņas,» skaidro Marats. «To, ka mums vajadzētu Musiqq dziesmas izveidot akustiskā skanējumā, domājām jau senāk. Vienkārši radās tāda ideja, un kāpēc to nerealizēt?!»

Savukārt ekstravagantais Triānas parks savas pirmās akustiskās tūres Acoustic Moon Sessions ugunskristības Latgales vēstniecībā Gors jau ir piedzīvojis, bet šodien, 19. novembrī, paredzēta uzstāšanās Liepājas teātrī. Šīs tūres noslēgums būs 28. novembrī Rīgā, Spīķeru koncertzālē. Arī šie būs tā saucamie sēdošie koncerti. «Izlēmām doties akustiskajā tūrē pēc tam, kad pērn iesildījām mūziķi Everlast un, pieskaņojoties koncerta noskaņām, izpildījām savus skaņdarbus īpaši sagatavotās un grupai neraksturīgās aranžijās, kas pašiem ļoti iepatikās, tāpēc arī savu Latvijas tūri ieplānojām pavisam neierastu – uz skatuves būs ne tikai klavieru skaņas, bet arī čells un citi akustiskie instrumenti,» stāsta vokāliste Agnese Rakovska. «Vēlamies koncerta laikā uzburt maģisku noskaņu un aizvest klausītāju kādā tālākā ceļojumā, lai ieraudzītu pavisam citu Triānas parku.».



Svarīgākais