RECENZIJA: Blackmore’s Night- "All Your Yesterdays"

© Publicitātes foto

Kopš aiziešanas no „Deep Purple” ģitārmonstrs Ričijs Blekmors pakļuvis zem savas dzīvesbiedres tupeles (tā gadās...) un spēlē ķeltu folkmūziku, bet par to jūtas visnotaļ labi (arī tā gadās).

„Blackmore’s Night” projekts pastāv jau no 1997. gada, „All Your Yesterdays” pēc skaita ir desmitais šī dueta studijas ieraksts. Ričija un Kendisas Naitas folkmūzikas duetam ir itin daudz piekritēju, reiz tas bijis arī pie mums, uzstājās Rīgas Kongresu namā un aiz sevis atstāja ļoti daudz sajūsminātu klausītāju (piedodiet, bet apskatnieks pie tiem nav pieskaitāms...). Albumā ir ducis glītu dziesmu, starp kurām arī jau neskaitāmas reizes „kaverētais” Maika Oldfīlda hits „Moonlight Shadow”. Vai arī ne Oldfīlda – autoros uzrādās „Pet Shop Boys” puiši Neils Tenants un Kristofers Lovs, nudien piemirsies, kā tad tur ir patiesībā... Jā, un vēl te ir jau 1965. gadā sarakstītās dziesmas „I Got You Babe” kaverversija, arī visnotaļ interesanta.

 

PAR. Epohāli un monumentāli, turklāt Blekmora pirksti pa ģitāras stīgām joprojām skraida varen jestri, paklausieties kaut vai „Darker Shade Of Black”. Šādu mūziku varētu atskaņot kādā „biezo” salidojumā Rundāles pilī – nudien labi iederētos! Tikai diez vai pēc skata drūmais Blekmors uz to parakstītos...

 

PRET. Vai mums interesē ķeltu folkmūzika? Ne jausmas. Gan jau kādu interesē. Bet ne visiem. Absolūti nevienas izceļamas dziesmas, šo albumu var klausīties kā muzikālu stāstu, bet šādā gadījumā pēc savas garlaicības tas atgādina Ļeva Tolstoja „Karš un miers”. Pabriesmīgs pasākums, labāk pie tā nemaz neķerties.

 

Sandris Vanzovičs

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.

Svarīgākais