RECENZIJA: "Jūras akmentiņi" - "Mēs"

© publicitātes

Šajā albumā apkopotas dziesmas no muzikālās izrādes “Mēs” ar jauniešu popgrupas “Jūras akmentiņi” piedalīšanos. Šo dziesmu mūzikas autors ir „Prāta vētras” basģitārists Ingars Viļums, kurš iespēlējis arī ģitāras, bijis pie taustiņiem, veicis programmēšanu, turklāt ierakstam atvēlējis savu studiju. Dziesmu vārdu autors – Guntars Račs, izrādes pamatā ir Andras Manfeldes librets.

Pirmizrāde notika aprīlī, Ventspils kultūras centrā, kur tā bija skatāma un klausāma arī pirms kādas pusotras nedēļas un tad pirmoreiz bija pieejams arī šis CD, kuram, cita starpā, pievienoti gan dziesmu vārdi, gan arī instrumentālie pavadījumi, kas varētu būt īpaši noderīgi bērnu un jauniešu muzikālo kolektīvu audzinātājiem, kuri paši gatavo savas programmas.

Koncertizrādes un ierakstu albuma stāsts ir par jauniešu atkarībām no mūsdienu tehnoloģijām un to ietekmi uz viņu savstarpējām attiecībām reālajā dzīvē. Darbība norisinās kādā vasaras nometnē, kurā satiekas jaunieši no dažādiem novadiem ar dažādu dzīves pieredzi un attieksmi pret apkārtējo pasauli. Ventiņi apceļ latgaliešus, bet Rīgas meitenes smejas par laukos dzimušajiem vienaudžiem. Caur šādu savstarpēju rīvēšanos dzimst īsta draudzība un nometnei beidzoties, nevienam vairs negribas šķirties.

PAR. Šīs nav bērnu dziesmas vai dziesmas bērniem, bet gan melodijas, kuras izpilda bērni, līdz ar to pārsteidzošā kārtā šeit var atrast arī kaut ko interesantu. Piemēram, dziesmu „Onlainā”. Ingars ir pacenties, starp citu Guntars arī.

PRET. Neredzot pašu izrādi, grūti spriest par tās muzikālo noformējumu, taču visiem šāda veida albumiem ir viena kopīga bēda – kā vienotus darbus tos uztvert nav iespējams, jo katrs gabals saprotamu iemeslu dēļ ir atšķirīgs.

Svarīgākais