Beļģu melnmetāls priecēs Nabaklab publiku

© publicitātes

Ekstravagants pasākums nākamās nedēļas sākumā notiks klubā Nabaklab – otrdien, 22. septembrī, te viesosies Beļģijas black metal skaļākais vārds, grupa Enthroned. Šajā pašā koncertā uz skatuves kāps arī brazīliešu grupa Nervo Chaos un metālisti no Dienvidāfrikas (!) Boargazm.

Beļģijas grupa Enthroned radusies 1993. gadā, strauji iekarojot popularitāti vietējās aprindās, galvenokārt pateicoties aktīvai koncertdarbībai un black metal mūzikas virziena popularitātes viļņa sākumam (tolaik tāds tiešām bija). Debijas albums Prophecies Of Pagan Fire tika izdots 1995. gadā, pēc tam sekoja intensīva koncertdarbība visā Eiropā (kopā ar beļģu Ancient Rites un zviedru Bewitched), kas grupas vārdu nostiprināja pasaules black metal kartē. Taču 1997. gada aprīlī, kad grupai vajadzēja sākt darbu pie jaunā ieraksta, grupas dibinātājs, reizē arī bundzinieks Dans Vandeplass ar skatuves segvārdu Cernunnos izdarīja pašnāvību... Starp citu, gadu vēlāk grupa izdeva minialbumu bundzinieka piemiņas godināšanai.

Par laimi, īpaši tas Enthroned apgriezienus nemazināja – grupa ražīgi turpina darīt to, kas viņiem padodas vislabāk – intensīva koncertdarbība visā pasaulē un albumu rakstīšana. Kopumā grupas kontā ir desmit pilnie albumi, no kuriem pēdējais Sovereigns izdots pērn. Lielākie sarežģījumi, kas grupu nepamet ne mirkli, ir sastāva maiņas, kas notiek tikpat regulāri kā jauna albuma ierakstīšana vai izdošana. Neskatoties uz to, Enthroned turpina aktīvi muzicēt, par ko varēsim pārliecināties arī Rīgā.