Prezentēs dziedātājas Antras Bigačas un Venta Zilberta jauno CD koncertu

Dziedātāja Antra Bigača un pianists Ventis Zilberts sagatavojuši jaunu latviešu vokālās kamermūzikas albūmu, kuru prezentēs 4. februārī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Ērģeļu zālē.

Dziedātājas Antras Bigačas un pianista Venta Zilberta daiļradē vissvarīgākā vieta ir latviešu mūzikai. Turpinot tradīciju, šie izcilie mākslinieki pastāvīgi iekļauj savās programmās skaņdarbus no klasikas zelta repertuāra, taču viņi arī izceļ no nebūtības mūziku, kas ilgus gadus ir klusējusi notīs. Turklāt viņi pirmatskaņojuši daudzus jaundarbus, no kuriem liela daļa veltīta tieši viņiem.

Stāstot par skaņdarbiem, kuri, aptverot pusgadsimtu, ir ieskaņoti šajā albumā, mākslinieki tos dēvē par ''laika zīmēm''. Ideja iemūžināt katru desmitgadi ar kādu vienu spilgtu zīmi radās 2006.gadā. Nākamo divu gadu laikā mūziķi savā milzīgajā repertuārā meklēja katram periodam visraksturīgāko. Tā nav antoloģija, drīzāk - emocionāls māksliniecisks pētījums, pārdomas par to, kas gan laika gaitā notiek ar mums, kā cilvēku un viņa iekšējo pasauli ietekmē vara, mode, vide.

CD programmā ir iekļauti Marģera Zariņa, Jāņa Mediņa, Pētera Plakida, Artura Maskata un Daces Aperānes skaņdarbi.

Svarīgākais