Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris koncertē Japānā

Līdz 1.februārim Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) devies koncertturnejā uz Japānu, kur koncertēs 12 koncertzālēs sniegs koncertu turneju Japānā kopā ar talantīgo čehu vijolnieku Pāvelu Šproclu un korejiešu pianistu Voniju Songu japāņu diriģentes Tomomi Nišimoto vadībā.

LNSO koncertturnejā Japānā devies pēc japāņu koncertaģentūras "Samon Promotion" ielūguma un sniegs 12 koncertus 11 Japānas pilsētās, tostarp tādās slavenās koncertzālēs kā "Suntory Main Hall" un "Tokyo Opera City" Tokijā, "The Symphony Hall" Osakā un Kioto "Main Concert Hall".

Pirmajos septiņos koncertos LNSO kopā ar čehu vijolnieku Pāvelu Šproclu izpildīs trīs Pētera Čaikovska skaņdarbus – uvertīru-fantāziju „Romeo un Džuljeta”, Vijoļkoncertu un dramatisko Ceturto simfoniju.

Savukārt atlikušajos piecos – kopā ar korejiešu pianistu Voniju Songu LNSO izpildīs Pētera Čaikovska Valsi no baleta „Gulbju ezers”, Sergeja Rahmaņinova 2. klavierkoncertu un Johannesa Brāmsa 4. simfoniju.

Orķestra vadība koncertturnejā uzticēta jaunajai Japānas zvaigznei – diriģentei Tomomi Nišimoto, kura guvusi lielu atzinību ne vien dzimtajā Japānā, bet arī Krievijā un Eiropā. Diriģente Tomomi Nišimoto dzimusi Osakā, Japānā. 1994. gadā beigusi Osakas Mūzikas koledžu un turpinājusi studijas Pēterburgas Nacionālajā mūzikas skolā, kur mācījusies operas un simfoniskās mūzikas diriģēšanu pie Viktora Fedotova un Iļjas Musina. Jaunā diriģente ieguvusi dažādas mūzikas balvas Japānā. Viņas orķestra debija notika 1997. gadā ar Kioto simfonisko orķestri. Kopš tā laika viņa regulāri sadarbojas ar visiem lielākajiem Japānas orķestriem, kļūstot par vienu no Japānas slavenākajiem jaunajiem vārdiem visā pasaulē. Diriģentes biogrāfijā liela loma ir dažādiem Krievijas orķestriem – viņa strādājusi ar Pēterburgas filharmonisko orķestri, Pēterburgas Radio simfonisko orķestri, Čaikovska fonda Krievijas simfonisko orķestri (kopš 2004. gada viņa ir šī orķestra mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģente) un Maskavas simfonisko orķestri.

Svarīgākais