RECENZIJA: Helloween - "My God – Given Right”

© publicitātes foto

Slavenie vācu „pauermetālisti” no grupas „Helloween” laiduši klajā savu jau piecpadsmito studijas albumu – ņemot vērā to, ka viņi pastāv jau 30 gadus, tas nav nekas pārsteidzošs. No sākotnējā sastāva ierindā palikuši gan tikai soloģitārists Mihaels Veikats un basģitārists Markuss Groskops, pārējie rekrūši ir krietni „svaigāka” iesaukuma.

Piemēram, vokālists Endī Deriss grupā ir no 1994. gada, ģitārists Saša Gerstners – no 2002. gada, bet bundzinieks Daniels Lēble te ir tikai desmit gadus. Iepriekšējais disks „Straight Out Of Hell” tika izdots pirms nieka diviem gadiem, tātad nav iemesla teikt, ka veterāniem būtu aptrūcies sakāmais, vai arī viņi grasītos tikai gulēt uz veciem lauriem. Cik tas sakāmais ir aktuāls un interesants, tas jau ir cits jautājums... „Nekad neesmu sapratis, kā mums tas izdodas, bet mēs to atkal esam paveikuši! Albums ir kārtīgs spēriens pa pakaļu!” priecājas Deriss, kuram šajā vērtējumā pievienojas arī Veikats. Lielākā sajūsma gan tiek pausta par dizainera Martina Houslera izstrādāto CD vāciņu – jā, tas tiešām ir super!

 

PAR. Ir dziesmas, kas „helovīniem” sanākušas gluži labi, piemēram, „Heroes”, „Stay Crazy” un „Lost In America”, bet it īpaši jau ar spēcīgo ģitārskanējumu apveltītā „Russian Roule”. Ir tikai jāaizžmiedz acis un uz laiku jāaizmirst, ka skan „Helloween” – pieņemsim, ka tā ir kāda jaunā amerikāņu „hard & heavy” brigāde...

 

PRET. Pa kuru laiku „Helloween” ir tik traki amerikanizējušies? Ne smakas no šīs vācu grupas firmas skanējuma, ne atblāzmas no lieliskās „Keeper Of The seven Keys” sērijas. Nu jā, no tās atblāzmas nav jau sen, kopš grupā ieviesies šis te Endī Deriss, kurš uz kādreizējo „Helloween” vokālistu Mihaela Kiskes un Kaja Hansena fona ir prasts laukstrādnieks... Nekad nav paticis „Helloween” izpildītais „power metal”, taču jaunāko laiku grupas versija ir pilnīgi nekāda.

 

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.

Svarīgākais