Liepāja aicina uz piekto Summer Sound

Krievijas grupa Mumiy Troll pie mums jau ir gandrīz kā savējā © Publicitātes foto

Somu čellisti Apocalyptica, kaimiņzemes Mumiy Troll, pašmāju Musiqq, Jānis Stībelis, Pienvedēja piedzīvojumi, Astro’n’out un daudzi citi uzstāsies šī gada LMT Summer Sound festivālā. Grandiozākais pludmales festivāls jau piekto reizi norisināsies Liepājā – šogad no 10. līdz 11. jūlijam.

Lai gan Liepājā notiekošais pludmales festivāls pēdējos gados aizvien straujāk zaudē popularitāti – līdz Baltic Beach Party un kur vēl Liepājas dzintara augstumiem tam neaizsniegties –, Liepājas šarms nezūd, tāpēc tūkstošiem cilvēku izvēlas doties Kurzemes virzienā, lai apskatītu pilsētas muzikālo piedāvājumu. Viens no šī gada programmas īpašajiem vārdiem noteikti ir populārā kaimiņzemes rokgrupa Mumiy Troll, kura Latvijā atgriezīsies ar jaunu albumu, kā arī priecēs fanus ar saviem populārākajiem skaņdarbiem. Uz festivāla galvenās skatuves būs arī simfoniskā metāla grandi un čellu virtuozi no Somijas Apocalyptica, kuriem nesen klajā nācis jauns albums, taču, kas pats galvenais, – viņiem beidzot ir štata vokālists!

Summer Sound festivālu plašā sastāvā pārstāvēs arī pašmāju muzikālās apvienības. Par varenu ballīti parūpēsies šābrīža populārākā Liepājas grupa Musiqq, ar savu jauno koncertprogrammu uzstāsies Jānis Stībelis, tāpat festivālā atgriezīsies pieredzējusī grupa Pienvedēja piedzīvojumi, starp festivāla māksliniekiem būs arī Age Of Stone, Indygo, Momend, The Big Bluff, Flame&The Rolltones, Fēlikss Ķiģelis, Bet bet, Aurora, Laika suns, Ryga, Moontalk un citi. Arī pēdējo gadu veiksmīgākā Latvijas pārstāve Eirovīzijā Aminata ar īpašu šovu uzstāsies uz galvenās skatuves, – viņa ir iekarojusi latviešu klausītāju sirdis ar savu vienkāršību, sirsnību un atvērtību, turklāt izpildītāja veiksmīgi sāk iekarot ārzemju mūzikas tirgu. Festivāla apmeklētājus priecēs arī Markus Riva, – viņš uzstāsies kopā ar grupu Rock 5. Jāpiebilst, ka īpašo viesu statusā festivālā plānots strauju popularitāti ieguvušais Reika un Žaņa Pavlovska projekts Olas, – kurš gan nezina viņu dziesmiņu par Zemgu Girgensonu!



Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.