Eirovīzijas konkurss atklāts, Aminatai prognozē finālu

© publicitātes

Latvijas delegācijai un vēl 39 dalībvalstu pārstāvjiem soļojot pa sarkano paklāju, svētdienas vakarā oficiāli atklāts 60. starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, kurš šogad norisinās Austrijas galvaspilsētā Vīnē. Pēc pirmajiem mēģinājumiem bukmeikeri Latvijas pārstāvei Aminatai prognozē iekļūšanu finālā, bet kritiķi slavē par spēcīgo balsi un iespaidīgo skatuves tērpu, kā arī netipisko un tajā pat laikā augstvērtīgo Eirovīzijas formāta dziesmu. “Savās domās uz skatuves esmu ar tiem tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju, kuri man uzticējās un balsoja, dodot man šo iespēju kāpt uz lielās Eirovīzijas skatuves un atklāt mīlestības stipro spēku,” tā Aminata, kura ar desmito kārtas numuru uzstāsies ceturtdien, 21. maijā, Eirovīzijas otrajā pusfinālā.

Līdz šim Aminatai bijuši divi mēģinājumi uz Eirovīzijas lielās skatuves, un tos atzinīgi novērtējuši masu meidju pārstāvji no visdažādākajām valstīm. Piemēram, viens no lielākajiem Austrijas laikrakstiem “Heute” šonedēļ uz Eirovīzijas speciālā pielikuma pirmā vāka publicēja Aminatas fotogrāfiju no mēģinājuma, kurā Latvijas pārstāve redzama savā košajā sarkanajā kleitā. Savukārt franču Eirovīzijas mājas lapa uzteic Aminatas vokālo sniegumu, kas ir “patiešām audzis spēkā un varenībā” un spilgtais priekšnesums “ir pelnījis nokļūt finālā”.

Arī bukmeikeri šogad Latvijai prognozē augstu vietu. Kopš pirmā mēģinājuma Aminatas izredzes tiek vērtētas aizvien augstāk - Eirovīzijas preses centra rīkotajā žurnālistu balsojumā dziedātāja šobrīd tiek ierindota jau septītajā vietā. LTV komanda un priekšnesuma vizuālā koncepta veidotāja Nikolīne Refsinga pašlaik cītīgi strādā, lai līdz konkursa dienai Aminatas uzstāšanos noslīpētu līdz pēdējam sīkumam.

Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfinālus 19. un 21.maijā, kā arī lielo finālu 23.maijā varēs vērot tiešraidē abos Latvijas Televīzijas kanālos, kā arī LTV mājas lapā www.ltv.lv un portālā www.lsm.lv. Pirmo reizi LTV7 ēterā koncerts būs skatāms ar surdotulkojumu.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais