Aminatai veiksmi lidostā novēl Samoilovs ar Šmēdiņu

© LTV publicitātes foto

Latvijas pārstāve Eirovīzijā Aminata Savadogo šobrīd jau ir konkursa norises vietā Austrijas galvaspilsētā Vīnē, bet ceļš uz turieni viņai sācies visai savdabīgi – lidostā „Rīga” satikti pludmales volejbola čempioni Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs. Viens otram novēlējuši veiksmi un devušies ceļā - katrs ar cerībām uz uzvaru.

„Vīnē esam mazāk par 24 stundām, bet jūtam, ka Austrija ļoti gaida viesus un konkursa dalībniekus. Krāsaini video ekrāni, reklāmu stendi, īpaši suvenīri, sabiedriskā transporta noformējums rada atmosfēru pilsētā un ik uz soļa atgādina, ka Eirovīzija ir sākusies,” no Vīnes ziņo Latvijas Televīzijas (LTV) sabiedrisko attiecību pārstāve Zane Gargažina. Pirmās dienas spilgtākie iespaidi bijuši Aminatas negaidītā iepazīšanās ar viņas priekšnesuma māksliniecisko direktori Nikolīni Refsingu - viņa ir īpaši specializējusies vizuālā koncepta radīšanā dažādiem gan lieliem, gan maziem televīzijas šoviem un mūziķu priekšnesumiem, tostarp radošā direktore lielākajiem Anglijas televīzijas šoviem “The Brit Awards”, “The National Television Awards” un “The National Movie Awards”, kā arī veidojusi skatuves noformējumu starptautiski pazīstamām mūzikas pasaules zvaigznēm. "Viesnīcas numuriņā izdzirdēju skanam manu dziesmu. Domāju, ka blakus kāds no mūsu komandas smeļas enerģiju pēc ceļa, tāpēc uzvilku čības un gāju ciemos. Liels bija mans pārsteigums, kad istabas durvis atvēra smaidīga dāma - iepazīstoties, izrādījās, ka tā ir Nikolīna. Nedomāju, ka tā ir nejaušība, ka tieši dziesma „Love Injected” mūs sasauca šajā rītā vienu pie otras," domā Aminata. Šodien dziedātāja dosies uz Eirovīzijas galveno notikuma vietu „Wiener Stadhalle”, lai pirmo reizi kāptu uz Eirovīzijas konkursa skatuves, bet vakar sniegtas pirmās intervijas un iepazīti daži konkursa dalībnieki.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais