Rīgas Domā atskaņos Rolfa Rudina rekviēmu

20. janvārī plkst. 19.00 Rīgas Domā notiks Latvijas Universitātes pūtēju orķestra un Latvijas Universitātes jauktā kora JUVENTUS koncerts, kurā pirmo reizi Baltijā tiks atskaņots vācu komponista Rolfa Rudina Rekviēms, diriģents Jānis Puriņš, soliste Baiba Berķe. Koncertā piedalīsies arī ērģelniece Diāna Jaunzeme, atskaņojot Paula Dambja, Konstantīna Mikolaja Čurļoņa, Arvo Pērta mūziku.

Par vienu no savas radošās darbības virzieniem Latvijas Universitātes pūtēju orķestris (diriģents Jānis Puriņš) ir izvēlējies pasaulē atzītu monumentālu skaņdarbu atskaņošanu un ierakstīšanu CD formātā. 2008.gadā kopā ar Latvijas Universitātes jaukto kori JUVENTUS tika ieskaņots pirmais CD – Šeina Vudborna Roravas messa korim un orķestrim. Šis nekomerciālais kompaktdisks ir saņēmis daudzu mūzikas speciālistu atzinību visā pasaulē par ieraksta un māksliniecisko kvalitāti. Tieši tāpēc sekoja otrs piedāvājums - ierakstīt un izdot vācu komponista Rolfa Rudina Rekviēmu op.70. Šobrīd darbs pie CD jau ir pabeigts un 20.janvāra koncertu Rīgas Domā var uzskatīt par abu kolektīvu jaunā kompaktdiska prezentāciju.

Rolfs Rudins (dzimis 1961.gada 9.decembrī) ir viens no izcilākajiem vācu mūsdienu komponistiem, kura simfonisko mūziku pūtēju orķestrim, kamermūziku un kora dziesmas atskaņo visā pasaulē. R.Rudina skaņdarbi ir prēmēti dažādos vācu un starptautiskos kompozīciju konkursos. Viņš regulāri vada kompozīcijas un diriģēšanas meistarklases un seminārus, izdod kompaktdiskus. Viens no populārākajiem Rolfa Rudina skaņdarbiem ir Der Traum des Oenghus op.37 un Die Druiden, op.38.

Rolfa Rudina Rekviēms, op.70 komponēts 2005.gadā pēc Kasthelrutas orķestra (Dienvidtirole / Itālija ) pasūtījuma. Rekviēmam ir šādas daļas:

1.Introitus

2.Kyrie

3.Graduale / Tractus

4.Pie Jesu

5.Sanctus

6.Agnus Dei

7.Lux aeternum

8.Libera me

Koncerts notiek 20.janvārī, kas Latvijas vēsturē ierakstīts kā 1991.gada Barikāžu atceres diena un tā muzikālais vēstījums sasaucas ar notikumiem pirms deviņpadsmit gadiem.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.