Pēdējo dienu var iesniegt dziesmas šā gada Eirovīzijas nacionālajai atlasei

Šodien ir pēdējā diena, kad var iesniegt dziesmas Latvijas Televīzijas (LTV) rīkotajā šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajai atlasei "Eirodziesma".

Interesenti ar konkursa nolikumu pilnībā var iepazīties "Eirovīzijas" mājaslapā "www.eirovizija.lv".

Jau ziņots, ka šogad nacionālās atlases nolikumā paredzētas vairākas būtiskas izmaiņas.

Pirmkārt, konkursā varēs piedalīties tikai autori un izpildītāji no Latvijas. Otrkārt, nacionālajā atlasē vairs netiks rīkoti pusfināli un desmit LTV žūrijas izraudzītās dziesmas par uzvarētājas titulu uzreiz sacentīsies nacionālās atlases finālā Ventspilī, teātra namā "Jūras vārti", kas notiks 27.februārī.

Eirovīzijas nacionālo atlasi LTV arī šogad organizēs sadarbībā ar ilggadīgajiem partneriem Ventspils pilsētu un Ventspils attīstības aģentūru.

Tāpat kā pērn visas ar Eirovīzijas dziesmu konkursu saistītās izmaksas LTV segs no sponsoru līdzekļiem, neprasot valsts budžeta dotāciju.

Izklaide

Par projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” izdoto plati – tā tautās laišanas koncerts septembra beigās notika kultūras centrā “Siguldas devons” – pēdējā laikā saņemts tik daudz jautājumu no sērijas “kā ir?”, “kas tie ir?”, “vai vērts klausīties?” u.tml., ka nācās vien ķerties pie notestēšanas, lai gan iepriekš to nebija domāts darīt. Kāpēc nebija domāts? Jo šķita, ka “Kuolm randõ” piedāvās kaut ko no pārāk augstiem plauktiem.